NFF Conferentie: Agents of Change

We zien mobiele devices en technologie tegenwoordig in toenemende mate als agents of change: ze veranderen de wereld om ons heen en onze relatie tot deze wereld. Samen met ‘world builder’ Liam Young en kunstenaar Stephanie Dinkins onderzoeken we de verhalende kracht van sciencefiction en van technologieën als kunstmatige intelligentie, drones en robots.

Liam Young, oorspronkelijk opgeleid tot architect, vertelt verhalen en onderzoekt ideeën over de impact van architectonische en culturele implicaties van nieuwe technologieën. Stephanie Dinkins is transmediaal kunstenaar. Zij bouwt platformen waarop een dialoog kan ontstaan over kunstmatige intelligentie op het kruispunt van ras, gender, ouder worden, en onze toekomstige geschiedenissen. Met BINA48 onderzoekt zij mogelijke relaties tussen robots en mensen. Het programma wordt gemodereerd door Dan Hassler-Forest, film- en televisiewetenschapper aan de Universiteit Utrecht, en spreker/publicist over thema’s als politiek en beeldcultuur, digitale cultuur en science fiction.

Met: Liam Young (Architect, Designer, Verhalenverteller) & Stephanie Dinkins (kunstenaar).
Moderator: Dan Hassler-Forest
Taal: Engels 

Dit evenement is onderdeel van de NFF Conferentie: Life As We Know It.

Bekijk hier de overige sessies van de NFF Conferentie of bestel direct je ticket.

Tickets

NFF Conferentie: Agents of Change

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 15:00 - 16:00

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. Dit programma is onderdeel van de NFF Conferentie 2020. 

15:00

Programma

16:00

NFF Conferentie: Agents of Change (terugkijken)

Online wo 30 sep 16:00 - 18:00