NFF Conferentie 2020

Het is weer tijd voor de jaarlijkse NFF Conferentie, waarin we samen de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap bekijken. Als sector kijken we terug op een turbulent jaar, met een stapel uitdagingen en kansen in het vooruitzicht. In een veelzijdig online programma vol panels, interviews en presentaties uit binnen- en buitenland discussiëren we over belangrijke ontwikkelingen en inspirerende alternatieven in de wereld van film, televisie en interactive. We nodigen Nederlandse en internationale makers uit alle disciplines en domeinen uit om elkaar te inspireren, hun visies te delen en aan te scherpen. Met de NFF Conferentie slaan we bruggen, verleggen we grenzen, gaan we hokjesdenken tegen en interdisciplinaire samenwerkingen aan.

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats op filmfestival.nl/professionals. De hele dag door vinden parallelle online sessies met prikkelende gesprekken en inspirerende case studies plaats volgens drie ‘tracks’: Architects of Story, Future of Story en Policy of Story. Je kiest en switcht zelf! Ook zijn alle registraties de rest van het festival online beschikbaar, om in eigen tempo terug te kijken.

Bekijk hier het volledige NFF Conferentie programma van 2020. 

Thema: Life As We Know It
De wereld en de manier van leven zoals we die kennen verandert op ingrijpende wijze. Van deep fakes, nepnieuws en drone filming tot digitaal werken, halflege bioscopen en smeltende ijskappen. Ook voor de audiovisuele sector betekent dit een grote omslag. Dit jaar staat de NFF Conferentie dan ook in het teken van ‘Life As We Know It’: een onderzoek naar de schijnbare werkelijkheid van deze tijd, met al haar onderliggende structuren en mechanismen. Wat betekent deze nieuwe wereld, dit nieuwe leven, voor de manier waarop we verhalen maken, vertellen en ervaren? Nu, en in de directe toekomst? 

Een greep uit de onderwerpen die voorbij zullen komen: artificial intelligence, duurzaamheid, world building, nieuwe vormen van distributie, films maken voor het mobiele scherm en meerstemmigheid. Toonaangevende internationale experts bieden daarbij een interessante kijk in de buitenlandse keuken. 

De cloud
Van video-essays en beeldcolumns tot een foto-expositie en interviews. Naast de sessies tijdens de NFF Conferentie biedt een selectie inspirerende denkers, visionairs, makers en schrijvers in wisselende vorm uitdrukking aan het thema Life As We Know It, in de cloud-omgeving van NFF Professionals Online. 

Taal: Nederlands en Engels

Tickets

NFF Conferentie 2020

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 09:00 - 17:00

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven.

09:00

Online Programma

17:00

NFF Conferentie 2020 (terugkijken)

Online wo 30 sep 17:00 - 04:00

Kijk hier alle 17 sessies van de NFF Conferentie 2020 terug! Klik op tickets en gebruik je actiecode, festivalpas of reken €14,99 af en kijk via je Mijn NFF account.

17:00

Online Programma

04:00