Het scenario & de collega's

Het NFF en het Netwerk Scenarioschrijvers presenteren ook dit jaar weer een bijeenkomst die in het teken staat van het scenario. En dit jaar zijn de collega’s van de scenaristen aan het woord. Hoe brengen regisseurs, cameramensen, production designers en andere filmers een scenario tot leven en wat kunnen ze van elkaar leren?

Filmmaker Elizabeth E. Schuch is deze middag hoofdgast. Zij zal een keynote geven over hoe zij als storyboarder bijdroeg aan grote films als Wonder Woman en Pacific Rim: Uprising en hoe zij haar ervaringen gebruikt als scenarist en regisseur van haar eigen werk.

Hierna vertellen onder anderen producent Stienette Bosklopper en actrice Marjolein Beumer hoe zij naast hun oorspronkelijke discipline ook zelf scenario’s schreven. Daarnaast zal het creatieve team van de prijswinnende One Night Stand Jungle met schrijver Ashar Medina analyseren hoe zij zijn scenario hebben vertaald naar een visueel medium.

Aan het slot wordt de Visser-Neerlandia prijs uitgereikt, een prijs voor een nog te produceren scenario. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Algemeen Nederlands Verbond (ANV).

Presentatie is in handen van Jaap Peter Enderlé en Jenny Mijnhijmer. De regie is in handen van Pepijn Moors.

Voertaal: Nederlands en Engels


Ticket info
Ticketprijs: €19,50
Student: €12,50