Masterclass William Simpson

Van comic artist tot toonaangevend storyboard artist. Door zijn baanbrekende werk voor Game of Thrones staat de Noord-Ierse William Simpson bovenaan het verlanglijstje van veel actie en fantasy makers. Aan de hand van zijn storyboards en fragmenten van de uiteindelijke producties, neemt hij ons mee in zijn boeiende wereld.

Het werk van William Simpson staat vooral bekend om zijn energieke stijl, maar ook om zijn veelzijdigheid. Zo illustreerde hij als comic artist voor zowel DC Comics als die andere zwaargewicht, Marvel Comics. Zijn werk liep uiteen van onder andere Batman en Judge Dredd tot aan Hellblazer. Maar sinds 2000 is Simpson ook actief in de filmwereld. Hij maakte storyboards voor films als het postapocalyptische Reign of Fire met Matthew McConaughey en Christian Bale, het Liam Neeson-vehikel Unknown én werkte daarnaast veelvuldig samen met de Ierse auteur en Oscarwinnaar Neil Jordan.

Zijn ster rees pas echt sinds zijn bijdrage aan Game of Thrones. Aanvankelijk werd hij gevraagd de wapens voor de reeks te ontwerpen, maar al snel was hij medeverantwoordelijk voor de algehele look and feel van deze wereldwijde successerie.

Voertaal: Engels
Locatie: Filmcafé in Utrecht Zuilen, er gaat ieder kwartier een bus vanaf de Stadsschouwburg.

Ticket info
Ticketprijs: €19,50
Student: €12,50

Ook interessant