Masterclass Regie: Michael Engler

Hoe vertaal je een internationale televisiehit naar het grote scherm? De veelvuldig Emmy genomineerde Michael Engler regisseerde afleveringen van bekende en baanbrekende programma’s. Op 12 september verschijnt de film Downton Abbey waarin de volledige originele cast, waaronder Hugh Bonneville, Laura Carmichael  Allen Leech, Michelle Dockery en Maggie Smith, van deze bekroonde serie zijn opwachting maakt.

Als Amerikaan staat Michael Engler nu aan het hoofd van een Engels televisieprogramma als het statige Downton Abbey. Deze tv-serie wist iedere aflevering opnieuw tientallen miljoenen kijkers te trekken. Eerder regisseerde Engler al meerdere afleveringen van deze serie, maar nu brengt hij dit fenomeen ook naar de filmtheaters. Zijn staat van dienst reikt verder: van Six Feet Under tot Sex and the City, 30 Rock en Empire. Naast zijn regiewerk is hij tevens actief als producent, onder meer van The Big C met Laura Linney en de jaren '90 tienerserie Party of Five.

In deze masterclass geeft Engler antwoord op de vraag hoeveel vrijheid je hebt als regisseur van een programma met een vast format. Hoe vertaal je je eigen visie naar beeld? Aan de hand van enkele voorbeelden neemt hij je mee in het regieproces: waar moet vooral op gelet worden en wat zijn de dreigende gevaren?

Mede mogelijk gemaakt door Dutch Directors Guild (DDG) en NBCUniversal.

Voertaal: Engels

Tickets

Masterclass Regie: Michael Engler

Stadsschouwburg - DE Zaal za 28 sep 09:00 - 11:00 19,50

Masterclass met Michael Engler, de regisseur van de nieuwe Downton Abbey film 
Voertaal: Engels 

09:00

Zaalprogramma

11:00