Masterclass Nederlandse Documentaire door Frans Bromet & Bert Hogenkamp

De Nederlandse documentaire staat al sinds jaar en dag wereldwijd hoog aangeschreven. Twee kenners (regisseur Frans Bromet en mediahistoricus Bert Hogenkamp) buigen zich met hun gasten over het fenomeen... en kijken er ook een.

De Nederlandse documentaire kan bogen op een rijke traditie. Daar weet Bert Hogenkamp alles van, want van zijn hand verscheen niet zo lang geleden het boekwerk De Nederlandse documentairefilm 1965 - 1990: de ontwikkeling van een filmgenre in het televisietijdperk, een vervolg op zijn twee eerdere delen. Ook Frans Bromet kan er over meepraten, want deze bevlogen regisseur maakte vele documentaires en werd bij het grote publiek vooral bekend als maker (en stem) van de VPRO-serie Buren. In 2017 ontving Bromet de Ere Zilveren Nipkowschijf voor zijn gehele oeuvre.

Bromet & Hogenkamp gaan aan de hand van tal van fragmenten en met speciale gasten (o.a. journalist en programmamaker Emile Fallaux) dieper in op het Nederlandse documentairegenre, van de Hollandse Documentaire School tot de vrijgevochten cinema van Ed van der Elsken en Johan van der Keuken en de van de zogenoemde VPRO-stroming tot het nieuwe artistieke talent van nu. Na afloop volgt de vertoning van zijn recente documentaire Man in de knoop, waarin Bromet praat met drie weduwen die geconfronteerd werden met de zelfdoding van hun echtgenoot.

Tickets

Masterclass Nederlandse Documentaire door Frans Bromet & Bert Hogenkamp

Louis Hartlooper Complex 3 wo 3 okt 19:00 - 21:40 10,00

Twee kenners (regisseur Frans Bromet en mediahistoricus Bert Hogenkamp) buigen zich met hun gasten over het fenomeen van de Nederlandse documentaire.

Ook interessant