Masterclass Muziek: Andy Hill

Hoe maak je ‘movie magic’ met de kracht van de perfecte soundtrack? En wat gebeurt er achter de schermen bij het vinden en creëren van de juiste muziek voor een scène? Andy Hill is voormalig Vice-President of Music Production voor The Walt Disney Studios. In deze inspirerende masterclass toont hij aan de hand van vele bekende voorbeelden wat de rol van muziek in film is.

Als Vice-President of Music Production voor Walt Disney Studios coördineerde Andy Hill tussen 1987 en 1996 onder andere de muziekproductie van films als The Lion King, Beauty and the Beast en Sister Act. In het creëren van vele wereldberoemde scores werkte hij nauw samen met componisten als Hans Zimmer en Alan Menken, won hij voor zijn werk als producer een Grammy Award én runde hij vele onderwijstrajecten over film en compositie. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Van een dependance van Berklee College of Music, tot een filmmuziekopleiding aan het prestigieuze Pulse college. Op het moment is hij bezig met een exclusieve course in Sofia, waar jaarlijks de grootste namen uit de industrie gastlessen zullen verzorgen.

Zijn boek Scoring the Screen: The Secret Language of Film Music wordt wereldwijd gebruikt en bejubeld. Bekende componisten Conrad Pope, Alexandre Desplat en Howard Shore raden het van harte aan: ‘if you have any interest in what music means in film, you must read this book’. 

Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC/BCMM) en Buma Music in Motion.

Voertaal: Engels

 

Tickets

Masterclass Muziek: Andy Hill

Stadsschouwburg - DE Zaal zo 29 sep 09:00 - 11:30 19,50

Een Masterclass met de voormalig Vice-President of Music Production voor The Walt Disney Studios.
Voertaal: Engels

09:00

Zaalprogramma

11:30