Masterclass Grimm re-edit

De meester van Grimm is uiteraard Alex van Warmerdam. Maar nu óók van editor Job ter Burg, die in het afgelopen jaar de film uit 2003 samen met de regisseur opnieuw monteerde.

Grimm was de vijfde film van Alex van Warmerdam en ging in 2003 op het International Film Festival San Sebastian in première: “Het is mijn enige film waarvan ik altijd heb gedacht, dat ik er meer uit had kunnen halen”, was het oordeel van de regisseur. Toen bleek dat van de nog op celluloid gedraaide film al het materiaal in bruikbare staat was, besloot Van Warmerdam met editor Job ter Burg (die o.a. diens Borgman en Schneider vs Bax monteerde) om het verhaal opnieuw aan te pakken. Het leidde tot meer dan alleen een nieuwe montage. Ook het beeld, geluid en de muziek werden vernieuwd, en een destijds op de montagevloer belande scène werd in het filmlab gevonden en weer in ere hersteld. Ter Burg (winnaar van een Gouden Kalf voor Tirza) en Alex van Warmerdam, gaan in deze openbare masterclass met presentator Isolde Hallensleben dieper inde nieuwe Grimm. Grimm re-edit wordt vertoond en na een korte pauze start de masterclass.

Tickets

Masterclass Grimm re-edit

Louis Hartlooper Complex 1 zo 29 sep 09:15 - 12:27 19,50

Inclusief vertoning van Grimm re-edit vooraf. Job ter Burg en Alex van Warmerdam gaan in deze openbare masterclass met presentator Isolde Hallensleben dieper in op de nieuwe Grimm.