Ithaka Filmfestival

Jong geleerd is hopelijk oud gedaan: vijf korte films, van begin tot eind bedacht, geschreven én gemaakt door scholieren die pas sinds kort in Nederland zijn.

Het Ithaka Film Festival is een filmproject speciaal voor jonge filmtalenten die net in Nederland zijn. In een veelzijdig programma met vijf korte films delen de jonge nieuwkomers hun korte filmverhalen die ze zelf maakten, van script tot montage. Alle jongeren volgen of volgden les op internationale schakelklassen in heel Nederland en kregen na een eerste workshop-reeks op hun school de kans om nog een film te maken. Het resultaat is een bijzondere selectie films, van vluchtverhaal tot horror-comedy: divers, maar allemaal vanuit het perspectief van deze nieuwe Nederlanders. Vandaag krijgen die een eigen feestelijke première.

Het Ithaka Film Festival is een project van Stichting De frisse blik, Stichting Common Frames en Ithaka Internationale Schakelklassen.

Tickets

Ithaka Filmfestival

Louis Hartlooper Complex 1 di 1 okt 15:30 - 17:01 11,00

Jong geleerd is hopelijk oud gedaan: vijf korte films, van begin tot eind bedacht, geschreven én gemaakt door scholieren die pas sinds kort in Nederland zijn. Het Ithaka Film Festival is een project van Stichting De frisse blik, Stichting Common Frames en Ithaka Internationale Schakelklassen.

15:30

Zaalprogramma

17:01