Internationale NCE-Masterclass Montage: Lee Smith, ACE

Tijdens de 9e Internationale NCE-masterclass Montage is dit jaar Lee Smith, ACE, te gast. Smith is met name bekend als editor van Christopher Nolan en won een Oscar voor zijn montage van Dunkirk. Begeleid door fragmenten uit zijn beroemdste films vertelt Smith over zijn werk. Gemodereerd door Job ter Burg.

De in Australië geboren Lee monteerde naast alle films van Nolan sinds Batman Begins (naast Dunkirk en de Batman-trilogie werkten zij tevens samen aan The Prestige, Interstellar en Inception) ook recente blockbusters als de James Bond-film Spectre. Lee werkt eveneens veel samen met landgenoot Peter Weir, met wie hij films als The Truman Show en Master and Commander: The Far Side of the World maakte. Daarvóór werkte hij als sound designer al veelvuldig samen met bekende regisseurs, waaronder de Nieuw-Zeelandse Jane Campion (The Piano, The Portrait of a Lady, Holy Smoke). Genoeg dus om te bespreken met deze grootheid die momenteel bezig is aan de nieuwe film van Sam Mendes. 

Deze masterclass wordt georganiseerd door onze partner: de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE).

Niet in het bezit van een NFF Professionals Pas? Koop dan je ticket via: https://nce-international-masterclass-lee-smith-ace.eventbrite.nl

 

Voertaal: Engels

Tickets

Internationale NCE-masterclass Montage

Stadsschouwburg - Blauwe Zaal za 28 sep 12:30 - 16:00

Masterclass met de vaste editor van Christopher Nolan: Lee Smith, ACE, georganiseerd door de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE)
Voertaal: Engels 

12:30

Zaalprogramma

16:00

Ook interessant