Interactive Narrative Design Think Tank

Digitale verteltechnieken bieden makers ongekende mogelijkheden om hun publiek te betrekken bij hun producties. In deze sessie delen meerdere professionals hun visie op de mogelijkheden van makers om het creatieve en economische potentieel van interactieve narratieven ten volle te benutten. Aan de hand van voorbeelden als de game Heavy Rain, de prijswinnende interactieve documentaire The Industry (VPRO) en Netflix’s interactieve film naar aanleiding van de populaire serie Black Mirror: Bandersnatch onderzoeken we welke groeipijnen deze spannende nieuwe vertelkunst moet overwinnen om écht op het volgende niveau te komen.

Vragen die tijdens de Interactive Narrative Design Think Tank aan de orde zijn: waar staan we met het opleiden van nieuw talent en hoe zorgen we voor doorontwikkeling van professionals? Hoe komt het dat goede voorbeelden uit het verleden nauwelijks navolging krijgen? Hoe initiëren we nieuw onderzoek en zijn eerdere onderzoeksresultaten wel goed beschikbaar? Experts uit diverse velden (game design, AI, educatie, digitale media en televisie) delen hun standpunten en ervaring.

Uitgangspunt is de gewaagde stelling dat 21ste-eeuwse verhaalkunst de erkenning, rijping en professionalisering van een specifiek ambacht vereist dat zich onderscheidt van bestaande beroepen als scriptschrijven en animeren.
 
Moderator van dit programma is Hartmut Koenitz, lector Interactive Narrative Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Experts: 
- Michael Bas (Mede-oprichter &Ranj, pionier interactieve ervaringen voor grote, commerciële klanten)
- Geert-Jan Strengholt (Hoofd VPRO Medialab, experimenteert met interactieve vormen van niet-fictieve narratieven)
- Roy van der Schilden (Game designer, mede-oprichter gamestudio Wispfire)
- Mirjam Palosaari Eladhari (HEVGA, Södertörn University, Sweden. Game designer, informaticus, ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie) 

Voertaal: Engels

Tickets

Interactive Narrative Design Think Tank

Stadsschouwburg - Hekmanfoyer zo 29 sep 19:00 - 21:00 8,00

Een meeting over de groeipotentie van Narrative Design met diverse sprekers. 
Voertaal: Engels 

19:00

Zaalprogramma

21:00

Ook interessant