Het Schimmenrijk NL

Hans Beerekamp bewijst aan de hand van trailers, fragmenten en korte films de laatste eer aan sinds de vorige NFF-editie overleden Nederlandse filmpersoonlijkheden, onder wie animatiekunstenaar Rosto, editor Menno Boerema, regisseur Pieter Verhoeff en acteur Rutger Hauer.

Journalist Hans Beerekamp bewijst overleden filmmakers en acteurs de laatste eer, aan de hand van korte films, trailers en fragmenten. Speciaal voor het NFF stelt Beerekamp elk jaar een nationale editie van Het Schimmenrijk samen, met daarin de filmpersoonlijkheden die ons sinds de laatste festivaleditie zijn ontvallen. Onder hen multimediakunstenaar Rosto, tweevoudig Gouden Kalf-winnaar en editor Menno Boerema en film- en tv-regisseur Pieter Verhoeff, die onder meer aan de wieg stond van Jiskefet en in zijn lange en rijke carrière negen keer een Gouden Kalf won. Ook wordt er stilgestaan bij het overlijden van tweevoudig Gouden Kalf-winnaar, Golden Globe-winnaar en acteur Rutger Hauer, aan wie op 2 oktober een eerbetoon in Pathé Rembrandt gegeven wordt.

Tickets

Het Schimmenrijk NL

Louis Hartlooper Complex 4 zo 29 sep 13:30 - 15:30

Hans Beerekamp bewijst aan de hand van trailers, fragmenten en korte films de laatste eer aan sinds de vorige NFF-editie overleden Nederlandse filmpersoonlijkheden. Vrije toegang.

13:30

Zaalprogramma

15:30