Forum van de Regisseurs | My Foolish Heart

Vertoning van deze voor het Forum van de Regisseurs geselecteerde film My Foolish Heart met een inleiding van Centraal Museum Utrecht en na afloop een zaalgesprek met regisseur Rolf van Eijk. De Forum-samenstellers over hun keuze voor deze film:
 
"Regisseur Rolf van Eijk was al vier jaar bezig met een film over jazzlegende Chet Baker, maar toen hij eindelijk tevreden was over zijn script, bleek dat in de Verenigde Staten ook aan een film over Baker werd gewerkt: Born to Be Blue van Robert Budreau, met Hollywoodster Ethan Hawke in de hoofdrol. Zijn film heette ook zo.
 
Van Eijk, die eerder opviel met Hemel boven Holland, een psychologisch portret van de moordenaar van Theo van Gogh, wilde stoppen met het project, maar realiseerde zich bijtijds dat er wel vaker twee films over hetzelfde onderwerp worden gemaakt. Gelukkig maar, want Born to Be Blue is een rechttoe-rechtaan biopic, terwijl Van Eijk een 'neo-noir' over de dood van trompettist Chet Baker voorstond.
 
Hij bedacht een detective die wordt belast met het onderzoek nadat de drugsverslaafde jazzmuzikant op 13 mei 1988 dood werd aangetroffen onder het open raam van het Prins Hendrik Hotel op de Amsterdamse Wallen. Wanneer Bakers duistere kant zich aan hem openbaart, beseft rechercheur Rob Lucas dat hij zelf ook wordt gekweld door een 'foolish heart'.
 
De rechercheur wordt mooi gespeeld door Gijs Naber – met spuuglok en snor en een bruin leren jackie. De aan lager wal geraakte jazzlegende door Steve Wall, die speelde in series als Vikings en Rebellion en leadzanger is van de legendarische Ierse band The Walls en The Stunning. Het kostte iedere dag anderhalf uur om zijn gezicht in Bakers karakteristieke kop te veranderen."

Ook interessant