DECODED | NFF in één dag

De ultieme filmmarathon, Q&A’s met makers en natuurlijk een borrel.

Je hóeft de NFF-site niet van voor tot achter door te spitten, want je kunt er blind op vertrouwen dat CJP de tofste festivalfilms voor iedereen tot dertig jaar in één dag stopt. Speelfilms, documentaires, animatie en korte films achter elkaar door: de ultieme filmmarathon! Tussendoor springt jong filmtalent op het podium om antwoord te geven op jouw vragen en staat er een borrel op het menu. Ook als niet-lid ben je van harte welkom. Of kies je voor de extra korting in de vorm van de combideal van €29,-? Dan sla je namelijk twee vliegen in één klap! Naast toegang tot DECODED heb je ook de CJP Pas waar je de andere 364 dagen van het jaar plezier van hebt. DECODED brengt je het beste van film, theater en musea.

Met onder andere:
  • Light as Feathers - Speelfilm over een vijftienjarige jongen in een door vrouwen gedomineerd huishouden op het Poolse platteland. Hij koestert gevoelens voor zijn buurmeisje, maar overschrijdt grenzen die hij niet kende. 
  • One Night Stand XIII - Tom Adelaar - Dit energieke portret van een student die voor roem en rijkdom gaat, is als de Nederlandse Boiler Room of The Wolf of Wall Street. Het verschil? Deze zakenman in spe komt uit Suriname.
  • Teledoc Campus - De spelende mens - Als kind kun je alle dagen spelen: vadertje en moedertje, hutten bouwen, voetballen op straat. Maar als je volwassen bent? Dan ook! Speelse, poëtische documentaire waarin regisseur Sanne Rovers de aantrekkingskracht van spel in beeld brengt.
  • Tex - Het zit Tex niet mee. Als een jongen haar ook nog eens laat zitten, breekt er iets in haar dat wellicht onherstelbaar is. Ze neemt wraak. Het regiedebuut van acteur Jonas Smulders.
Meer titels worden binnenkort bekendgemaakt.

Tickets

DECODED | NFF in één dag

Louis Hartlooper Complex 1 za 29 sep 10:30 - 16:55

De ultieme filmmarathon met Q&A's met de makers en na afloop een borrel.

10:30

Zaalprogramma


10:45

De Ontmoeting - Koop een nieuwe

In deze hippe persiflage op de commercial, clip en vlog heerst maar één kapitalistisch mantra: "Maakt niet uit, gooi het weg, koop een nieuwe." Debuut van filmmaker die op NFF 2017 met haar eindexamenproductie in de prijzen viel.

Lengte: 4min
Regie: Marie-Anne Faustinelli
lees meer

10:49

Tex

Het zit Tex niet mee. Als een jongen haar ook nog eens laat zitten, breekt er iets in haar dat wellicht onherstelbaar is. Ze neemt wraak.

Lengte: 19min
Regie: Jonas Smulders
lees meer

11:08

Wognum

Documentaire over de 42-jarige Matthijs, die jaren geleden warmte vond in de gabberscene. Maar het leven is geen eindeloos feest en eenzaamheid en onvoltooide dromen vechten om voorrang.

Lengte: 54min
Regie: Tim Bary
lees meer

12:02

13:02

De Jeugd van Tegenwoordig - Glasbak

De Jeugd van Tegenwoordig vierde het veertigjarig bestaan van de glasbak met een ode aan dit symbool van duurzaamheid. Uiteraard sneuvelt er in de bijbehorende videoclip heel wat glas.

Lengte: 3min
Regie: Lernert & Sander
lees meer

13:05

Light as Feathers

Drama over een vijftienjarige jongen in een door vrouwen gedomineerd huishouden op het Poolse platteland. Hij koestert gevoelens voor zijn buurmeisje, maar overschrijdt grenzen die hij niet kende.

Lengte: 86min
Regie: Rosanne Pel
lees meer

14:30

Q&A - Light as Feathers


14:45

15:08

Teledoc Campus - De spelende mens

Als kind kun je alle dagen spelen: vadertje en moedertje, hutten bouwen, voetballen op straat. Maar als je volwassen bent? Dan ook! Of is dat toch een beetje gek: een volwassen kerel in een ridderpak?


Lengte: 27min
Regie: Sanne Rovers
lees meer

15:35

Q&A - De spelende mens


15:50

One Night Stand XIII - Tom Adelaar

Dit energieke portret van een student die voor roem en rijkdom gaat, is als de Nederlandse Boiler Room of The Wolf of Wall Street. Het verschil? Deze zakenman in spe komt uit Suriname.

Lengte: 50min
Regie: Gonzalo Fernandez
lees meer
16:55

Ook interessant