Middag van het scenario 2020

‘Valt er nog wat te lachen?’ Humor is een allemansvriend. Maar niet iedereen is het eens over wat grappig is, en wat niet. Op de Dag van het scenario 2020 gaan we in op verschillende soorten komedie, en hoe je komedie schrijft. Wat is het verschil tussen slimme en platte humor? Hoe werkt een goede grap?

Comedy-expert Billy Mernit schreef een boek over het schrijven van romantische komedies (Writing the Romantic Comedy) en begeleidt schrijvers in opdracht van een studio in Los Angeles. In dit programma slaan we een brug tussen zijn praktijk, en die in Nederland. Hoe is de kwaliteit van de Nederlandse romcom? Hoe beoordeel je of een romcom ‘fris’ of ‘goed’ is? Daarnaast gaan we met twee succesvolle Nederlandse schrijvers in gesprek over hun geheim. Waarom moet heel Nederland zo hard om hun grappen lachen? Aan de hand van klassieke Nederlandse komische scènes ontrafelen we het geheim van een goede grap. Als onderdeel van het programma worden de Krulstaarten en de ANV Scenarioprijs uitgereikt. 

Met: Maike Meijer, Margot Ros, Mustapha Boudellah, Howard Komproe, Pieter Jouke, Billy Mernit.

Presentatie: Jaap Peter Enderlé
Taal: Engels en Nederlands. 

In samenwerking met Netwerk Scenarioschrijvers.
Dit programma is gratis. Reserveer je ticket voor het evenement op deze pagina. 

Tickets

Middag van het scenario 2020

Online Blauwe Zaal online za 26 sep 12:30 - 14:45

‘Valt er nog wat te lachen?’ Humor is een allemansvriend. Maar niet iedereen is het eens over wat grappig is, en wat niet. Op de Middag van het scenario 2020 gaan we in op verschillende soorten komedie, en hoe je komedie schrijft

12:30

Programma

14:45