Blikverruimers | De avond van Tim Hofman

Presentator, journalist, dichter en columnist Tim Hofman zit deze editie op de programmeurs- én praatstoel. Mag of moet kunst schuren of bijten, en waar ligt de verantwoordelijkheid van de kunstenaar?

Dit evenement is helaas uitverkocht, maar, dit jaar treden de Blikverruimers ook op als gastprogrammeur, en selecteerden ze een vijftal recente producties. Meer van Tims programma zien? Bekijk Tims blik:
Milkshake & Joardy Season
• Jetski & Hiernamaals
• Erwin Olaf - The Legacy
• Scared of Revolution
• Goede buren

De drie prominente en veelzijdige makers Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn geven tijdens het Nederlands Film Festival 2019 vorm aan het programmaonderdeel Blikverruimers. Nieuw aan het programma is dat zij als gastcurator een vijftal recente producties programmeren die voor hen van betekenis zijn. Daarnaast wordt net als de voorgaande succesvolle edities in 2017 en 2018, een verdiepend avondprogramma samengesteld.

Tim Hofman stelt op zijn festivalavond de vraag centraal wat de verantwoordelijkheid is van de kunstenaar. Wat mogen we nog zeggen en maken? Moet kunst maatschappelijk verantwoord zijn, mag kunst bijten en in hoeverre moet een kunstenaar zich schikken? Hij gaat in gesprek met regisseur Giancarlo Sanchez en scenarist Maud Wiemeijer. Tim Hofman begon in 2011 als verslaggever bij BNNVARA, waar hij vele programma’s maakte en presenteerde. In 2016 begon Hofman het YouTube-kanaal #BOOS waarin hij jongeren helpt met het oplossen van problemen.

Tickets

Blikverruimers | De avond van Tim Hofman

Stadsschouwburg - Blauwe Zaal za 28 sep 20:00 - 22:00 13,00

20:00

Zaalprogramma

22:00