Tipje van de sluier: NFF Premières 2017!

 
 

 
Het aftellen is begonnen! Nog even en dan gaat het NFF 2017 van start. Terwijl iedereen geniet van de zomer is het NFF ondertussen volop bezig met de voorbereidingen voor het festival. Er wordt steeds meer bekendgemaakt: TULIPANI is de openingsfilm dit jaar, Tom Holkenborg a.k.a. JUNKIE XL is NFF Master en acht Blikverruimers verzorgen een deel van de programmering op het festival. Maar er is meer. Hieronder geven we een update van nóg meer bijzondere films die tijdens NFF 2017 te zien zijn. Word je al nieuwsgierig?

Let op: tickets voor alle programma's zijn vanaf 1 september verkrijgbaar. 
 
 

    T'PADASHTUN

Alban woont met zijn Albanese moeder in Amsterdam als hij verkering krijgt met een Servische. Wanneer zijn moeder haar ouders ontmoet, dreigt ma's oorlogstrauma haar leven op zijn kop te zetten.

Regie is in handen van Edon Riznavolli. Onder andere Jason de Ridder en Adriana Matoshi hebben een glansrol in de film.BEYOND INDEX

In een Chinese schilderijenfabriek kopieert kunststudente Fang Europese meesterwerken. Tot een geheimzinnige vreemdeling haar geest betovert met de kleur blauw in een film die zijn eigen regels schept.

Regie: Gerald van der Kaap.Cast: o.a. Chen Yi Ying, Yu Naijia, Gao Jian, Weng Leibin en Feng Yi Jie.
 
 
SNELWEGKERK

Fahren Fahren Fahren auf der Autobahn? Nein: je kunt er ook bidden, in de snelwegkerk. De berichten van een vrachtwagenschauffeur, een handlezer en een mantelzorger maken deel uit van deze mozaiëkvertelling.

SNELWEGKERK is een korte documentaire gemaakt door Elsbeth Fraanje.

 
 
DEFENDING BROTHER NO.2

In deze documentaire onder regie van Jorien van Nes, verdedigen advocaten Michiel Pestman en Victor Koppe in Cambodja Nuon Chea. Hij staat terecht voor massamoorden onder het Rode Khmer-regime. Hoe doen ze dit zonder hun idealen te verloochenen? 
 

HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS

Regisseur Vuk Janic maakte een documentair verslag van de strijd die melkveehouder Van Rijthoven levert om zijn bedrijf te redden. Zijn er naast de fabrikant van ondeugdelijke melkrobots nog geheimzinniger krachten in het spel?BOER PEER

De 97-jarige Peer woont al vijftig jaar in een vervallen Brabantse boerderij. De buitenwereld houdt hij buiten de deur, maar tegen het bezoek van de filmmaker zegt hij geen nee. Een verstild portret onder regie van Daan Jongbloed.