NFF Master: Tom Holkenborg/JUNKIE XL

 


Tom Holkenborg/Junkie XL was als NFF Master te gast tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival. De componist, bekend van zowel internationale (o.a. MAD MAX: FURY ROAD, 2015; DEADPOOL, 2016) als Nederlandse producties (o.a. BRIMSTONE, 2016), gaf in zijn rol als NFF Master op 27 september onder meer een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.
 

TOM HOLKENBORG

De filmcomponist, woonachtig in de Verenigde Staten, brak in 2002 internationaal door met zijn remix van A LITTLE LESS CONVERSATION van Elvis Presley. Naast vele internationale producties, zoals MAD MAX: FURY ROAD (2015), THE DARK TOWER (2017), DEADPOOL (2016), BLACK MASS (2015), 300: RISE OF AN EMPIRE (2014), DIVERGENT (2014) en samenwerkingen met Hans Zimmer (o.a. BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE, 2016), levert hij ook grote creatieve bijdragen aan Nederlandse films (o.a. DE GELUKKIGE HUISVROUW, 2010, DE HEINEKEN ONTVOERING, 2010; NEW KIDS TURBO, 2011 en BRIMSTONE, 2016). In 2007 en 2012 werd hij genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Muziek voor respectievelijk BLIND en DE HEINEKEN ONTVOERING.  

 “Het succes dat ik nu in Hollywood heb met films als MAD MAX: FURY ROAD en BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE begon bij het vertrouwen dat ik ooit kreeg van Nederlandse regisseurs. Ik beschouw het als een eer dat ik nu zo’n grote rol mag spelen bij het Nederlands Film Festival. Het voelt alsof de cirkel rond is”
- aldus Holkenborg over zijn rol als NFF-Master.    

 
 

MASTERCLASS 27 september

Junkie XL gaf een kijkje in zijn muziekkeuken, met onder meer een unieke live Studio Time-sessie. Tom voor het festival: “Waar ik misschien wel het meest naar uitkijk is de live on location-editie die ik zal houden van Studio Time, mijn eigen YouTube-kanaal over alles wat met filmmuziek te maken heeft. Ik ben heel benieuwd welke jonge aanstormende talenten aan mijn poort komen rammelen.” 


 

MAD MAX: FURY ROAD

Op dinsdag 26 september was er een Q&A met Tom Holkenborg bij zijn persoonlijke keuzefilm uit zijn oeuvre - MAD MAX: FURY ROAD.

MAD MAX: FURY ROAD is een met lof en prijzen overladen post-apocalyptische actiefilm waarin een ontsnapte gevangene, een stoere vrouw en een aantal bevrijde slavinnen door de woestijn racen, met een wrede alleenheerser en zijn bende in het kielzog.


BRIMSTONE

Naast het internationaal succesvolle MAD MAX: FURY ROAD, werd ook de Nederlandse coproductie BRIMSTONE vertoond, met Q&A achteraf.

BRIMSTONE, geregisseerd door Martin Koolhoven, gaat over een jonge vrouw die zich in de Amerikaanse pionierswereld van de negentiende eeuw moet ontworstelen aan de greep van een godsdienstwaanzinnige dominee.


 
Voorpret? Luister naar onze playlist met de beste filmmuziek van Junkie XL: