Muziek!

 

   
In het festivalpaviljoen op de Neude kon je tijdens het NFF een swingende draai aan je dag geven. Samen met het Utrechtse productieplatform De Coöperatie selecteerde het NFF een bont gezelschap van muzikanten. We gaven aanstormend muziektalent de kans om te shinen op het podium, van zwoele singersongwritersongs tot bijzondere balkanbeats. Ook was filmmuzikant en NFF Master Tom Holkenborg a.k.a. JUNKIE XL aanwezig en gaf hij een masterclass. Hier vertelde hij alles over zijn werk als internationaal componist, muzikant en producer. Bij Fullscreen: Videoclips op het NFF – powered by XITE! kon je de beste videoclips van het jaar checken. 
 
 


WALTZBURG

De Nijmeegse band laat horen waar ze de afgelopen maanden in Kytopia, Utrecht aan sleutelden: nieuw materiaal en een verfijnde sound. Eclectische indie voor zowel de fijnproever als de smaakbarbaar.


BATOBE

Intrigerende beats met de ballen van rock ‘n’ roll. De jonge Utrechtse act Batobe vindt in alle stijlen iets van zijn gading.


 
 
 

FULLSCREEN VIDEOCLIPS

Geslaagde, gedurfde of geniale videoclips van Nederlandse hand. Een minifilmfestival dat in één avond past. Natuurlijk zijn er ook special guests, zoals de rapper Bokoesam. 


 
 


FIGGIE, JANNA LAGERSTRÖM & FIND US IN SLUMBERLAND

Indie-skater-rock in je moers taal, dromerige poëzie-pop en een betoverend optreden vol magie en melancholie.


ELLA & LEVI MANNER

Na haar band Houses laat zangeres/gitariste Ella van der Woude nu solo van zich horen, terwijl Nederlandstalige troubadoer Levi Manner een poppy stemgeluid combineert met warme gitaartokkels.


 
 


OOOSTBLOK

De feestband met Twentse roots zoekt de muzikale inspiratie nog een stukje oostelijker. Kozakkenmuts op en beentjes van de vloer!


FRANK VALENZA

Mamma mia! De Italiaanse Frank Valenza en zijn begeleidingsband The Beauty’s fleuren het Nederlandse muziekklimaat op met een onweerstaanbare mix van indie en psychedelica.


 
 
 

NFF MASTER: TOM HOLKENBORG/JUNKIE XL

Het festival rolt de rode loper uit voor filmcomponist Tom Holkenborg alias Junkie XL. Hij komt over uit Hollywood om je een kijkje achter zijn schermen te geven, onder meer via een Masterclass.


 
 

LOURENS LEFREAK DJ

De liefde voor zeer diverse muziek kreeg Lourens LeFreak met de paplepel ingegoten. Nu is hij de dj die niet voor een gat of genre is te vangen, en zijn liefde voor soul, jazz, disco en funk op zijn publiek overbrengt.

Foto: JP Jansen Conert PhotographyDJ MENEER FUNKEL

Alles wat DJ Meneer Funkel op de draaitafels legt is minstens vijftig jaar oud. Echt vinyl, pure jazz.

Foto: Ferry Knijn


DJ DNA

DJ DNA, ooit medeoprichter van de Urban Dance Squad, laat zich niet in een muzikaal hokje stoppen. Achter zijn draaitafel vindt hij in alle soorten en stromingen wel iets van zijn gading.
 
 
Met dank aan: