Debuutcompetitie 2017

 
Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie zijn speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama's geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken. Een driekoppige jury, bestaande uit director of photography Aziz Al-Dilaimi, producent Hasse van Nunen en regisseur Pieter Verhoeff, beoordeelt de films van de debuterende regisseurs en kent de Filmprijs van de Stad Utrecht aan de winnaar toe. Dit jaar doen er 21 producties mee, daarvan zijn er drie genomineerd.

De uitreiking van de Filmprijs van de Stad Utrecht vindt plaats op donderdag 21 september van 15:30 tot 17:00 uur (inloop: 15.15 uur) in de Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens deze Uitreiking Talent Awards worden ook prijzen van de NFF Studentencompetitie en de Filmfonds Wildcards uitgereikt.

 

De genomineerden:

 

GENDERBENDE

Openhartig portret van vijf jonge mensen die zich geen man en geen vrouw voelen. Hoe beleven zij de nieuwsgierigheid en het onbegrip? Een onbevangen uitnodiging tot vrijer denken over gender.


 

ULTRAKORT - HOT TEA

In deze getekende animatie laat een man zich bedwelmen door de dampen van een glas hete thee. Juist als zijn genot zich opbouwt tot een sensueel hoogtepunt ligt een anticlimax op de loer.


 

TELEDOC CAMPUS - DE VERTOLKER

Fadil is gevlucht uit Irak en vertaalt nu telefoongesprekken tussen vluchtelingen en overheidsinstellingen. Hoe onpartijdig kan hij blijven als hij in de gesprekken zijn eigen geschiedenis herkent?

 

De geselecteerden: