Debuutcompetitie 2017

 
Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie waren speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama's geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maakten. Een driekoppige jury, bestaande uit director of photography Aziz Al-Dilaimi, producent Hasse van Nunen en regisseur Pieter Verhoeff, beoordeelde de films van de debuterende regisseurs en kende de Filmprijs van de Stad Utrecht aan de winnaar toe. Dit jaar deden er 21 producties mee, waarvan er drie genomineerd waren. 
 

De genomineerden:

 

GENDERBENDE | De winnaar!

Openhartig portret van vijf jonge mensen die zich geen man en geen vrouw voelen. Hoe beleven zij de nieuwsgierigheid en het onbegrip? Een onbevangen uitnodiging tot vrijer denken over gender.


 

ULTRAKORT - HOT TEA

In deze getekende animatie laat een man zich bedwelmen door de dampen van een glas hete thee. Juist als zijn genot zich opbouwt tot een sensueel hoogtepunt ligt een anticlimax op de loer.


 

TELEDOC CAMPUS - DE VERTOLKER

Fadil is gevlucht uit Irak en vertaalt nu telefoongesprekken tussen vluchtelingen en overheidsinstellingen. Hoe onpartijdig kan hij blijven als hij in de gesprekken zijn eigen geschiedenis herkent?

 

De geselecteerden: