Interactive

 
De komst van nieuwe technologieën verandert hoe we leven, werken, liefhebben, maar ook hoe we verhalen vertellen en beleven. Deze verhalen zijn anders, interactief en digitaal én veranderen ook nog eens onder onze handen: wifi-netwerken, Snapchat en Instagram, smartphones, tablets, maar ook chatbots, augmented reality en algoritmes zijn de nieuwe tools van vandaag.

Het nieuwe programma NFF Interactive: Storyspace, laat deze verhalen zien en legt uit hoe ze gemaakt worden, door wie en waarom ze zo fascinerend, inspirerend en spannend kunnen zijn. Deze nieuwe verhalen zijn soms Shakespeare maar soms ook Hollywood, steken de verbeelding in een nieuw jasje, zitten de werkelijkheid op de hielen, en gebruiken nieuwe technologie als verbindende kracht. Het NFF geeft samen met zijn partners twee dagen lang de vloer aan de makers van deze nieuwe tijd, discussieert over de veranderende beroepspraktijk van filmmakers en laat zien wie de spelers zijn, hoe ze werken en wat ze maken. Beam me up, Scotty!
 

Programma 2017


Het festivalonderdeel Interactive biedt ruimte aan transmediale en interactieve projecten en innovatieve games waarmee een nieuwe generatie Nederlandse makers (inter)nationaal van zich laat horen. Om makers van opvallende digital storytelling-producties een podium te kunnen geven, heeft het NFF het programma NFF Interactive: Storyspace geintroduceerd. Kijk voor het hele Interactive programma van NFF 2017 hier.