Hoger Onderwijs

 


Voor MBO, HBO en WO opleidingen en studieverenigingen biedt het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival diverse mogelijkheden. Zo kunnen er via de afdeling educatie voorafgaand aan de publieksverkoop al kaarten voor het film- en professionals programma worden gereserveerd. Hiernaast bieden we programma’s op maat en denken we graag mee over een geschikt programma, passend bij de opleiding en studenten.
 
 

Waarom een bezoek aan het Nederlands Film Festival?

  • Het NFF is dé ontmoetingsplek voor Nederlandse filmmakers en de industrie en een uitstekende plek voor studenten om hun netwerk op te bouwen; 
  • Het NFF vertoont recente en relevante films, die de diversiteit van de Nederlandse filmwereld tonen, tal van onderwerpen belichten en aansluiten bij verschillende opleidingen; 
  • Het NFF biedt een podium aan bijzondere producties die (nog) niet eerder in de bioscoop te zien zijn geweest: een unieke kans om deze films op groot scherm te zien; 
  • Veel van de makers, acteurs of producenten zijn aanwezig bij de filmvertoningen om na afloop vragen van studenten te beantwoorden;
  • Via NFF Educatie bestelde kaarten worden gereserveerd voordat de officiële kaartverkoop van start gaat. Plaats verzekerd! 
  • Er zijn bijeenkomsten voor professionals op het gebied van o.a. camera, animatie en scenario, waar studenten met vakgenoten kunnen praten; 
  • Er zijn tal van speciale programma’s, zoals masterclasses, exposities en interviews met interessante gasten; 
  • Festivalsfeer, met veel extra events die gratis toegankelijk zijn, zoals de NFF Talkshow, vertoningen en exposities.             

 

Festival passe-partouts en tickets met korting

Normale prijs passe-partout: €117,50.
Inclusief studentenkorting: €105,75.

Tickets voor het reguliere filmprogramma: €10.
Inclusief studentenkorting: €7,50.


 
 
09:30-12:30 | Winchester McFly Script Reading 

Onder leiding van het schrijverscollectief Winchester McFly vindt de eerste editie plaats van Script Reading. Op originele wijze wordt het publiek deelgenoot gemaakt van de wereld van het scenario, door het voorlezen van het filmscenario van VAN GOD LOS door acteurs en artiesten.  
Normale prijs: €7, 50
Prijs voor studenten: €5,00 
 
10:00-18:00 | NFF Documentaire Primeurs i.s.m. 2DOC

Sneak previews van een aantal lange en korte documentaires die dit festival in première gaan, elk op hun eigen manier interessant, meeslepend of ontroerend.


Prijs: €19,00 
10:00-12:00 | Be Dramatic! The New Wave of European Series

De bijeenkomst geheel gewijd aan de huidige stand van zaken op het gebied van Europees drama. Thema dit jaar is het internationaal coproduceren van dramaseries met een Nederlandse creatief team aan de leiding.  

Normale prijs: €15, 00
Prijs voor studenten: €12,50
 
10:00-12:00 | Masterclass Acteren Saman Amini

 To improvise or not to improvise, that's the question. Maar niet in deze speciale workshop waarin Saman Amini tien talentvolle acteurs de beste improvisatiekneepjes van het vak leert. 

Deelname voor een beperkt aantal deelnemers, aanmelden kon tot 6 september. 
 
10:00-12:00 | Masterclass Madja Amin 

Regisseur en autodidact Madja Amin laat in zijn toegankelijke masterclass zien hoe ver je het kunt schoppen met een doe-het-zelf-mentaliteit. Zowel voor jonge en enthousiaste (wannabe) clip-, commercial- en filmmakers zónder papiertje als voor filmstudenten of afgestudeerde filmmakers.
Tickets zijn hier verkrijgbaar voor €7,50. 
 
10:00-12:00 | Filmcolleges

Op drie festivaldagen biedt het NFF in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en de HKU openbare colleges aan, waarin studenten en belangstellenden aan regisseurs met een film op het programma het hemd van het lijf vragen.

Filmcolleges zijn vrij toegankelijk.
 
12:00-13:30 uur | Changing nature and role of sales companies

Paneldiscussie over de huidige stand van de internationale salesmarkt in een snel veranderend (Europees) landschap en hoe salesagents en producenten hun bedrijven kunnen aanpassen om relevant te blijven. Onder leiding van producent Uzma Hassan (UK).
Normale prijs: €10,00
Prijs voor studenten: €7,50  

 
13:30-17:00 | Internationale Masterclass Montage
Filmeditors Lisa Bromwell, ACE en Byron Smith, ACE, worden het hemd van het lijf worden gevraagd over hun werk en het montagevak. 
Normale prijs: €55, 00; Prijs voor studenten: €15*
* Tickets kunnen alleen via een opleiding worden gereserveerd bij NFF Educatie. Studieleiders kunnen contact opnemen via educatie@filmfestival.nl
*De tickets tegen studententarief voor deze masterclass zijn inmiddels uitverkocht.

 
14:00-17:00 | Dag van het Scenario

De 20e editie van De Dag van het Scenario wordt uitgebreid gevierd met een programma waarin verschillende sprekers het thema 'de waarde van schrijven en verhalen' belichten. Presentatie is in handen van Jenny Mijnhijmer en Don Duyns.

Normale prijs: €15,00
Prijs voor studenten: €12,50


 
14:00-17:00 | Documentaire Masterclass Internationaal Coproduceren

Documentaire Masterclass over internationaal coproduceren door de Deense producent Lise Lense-Møller, gevolgd door een panelgesprek met Nederlandse documentairemakers. 

Normale prijs: €15, 00
 Prijs voor studenten: €12,50 
 
14:30-17:00 | Seminar Animatie

In samenwerking met Animatie Producenten Nederland (APN) organiseert het NFF een seminar over het produceren van lange animatiefilms en -series. Sprekers zijn producenten Zahra Dowlatabadi (USA) en Anton Roebben (BE). Moderator is Tom van Waveren van de APN.
Normale prijs: €15, 00
Prijs voor studenten: €12,50 


 
14:30-17:00 | Masterclass Tom Holkenborg / Junkie XL

Junkie XL geeft een kijkje in zijn muziekkeuken, met onder meer een unieke live Studio Time-sessie.

Normale prijs: €17, 50
Prijs voor studenten: €15,00
Gratis toegankelijk voor studenten met een passe-partout. Ticket reserveren noodzakelijk. 
15:00-17:00 uur | Uitreiking Talent Awards

Op de NFF Talentdag, de dag speciaal voor nieuwe makers, vindt de uitreiking van de Talent Awards plaats; de prijzen van de NFF Debuutcompetitie, de NFF Studentencompetitie, en de Wildcards van het Nederlands Filmfonds. Gratis toegang. Het reserveren van een ticket is verplicht.

 
15:30-17:00 uur | NFC: De Nederlandse film in een veranderend distributielandschap 

Een discussie met Nederlandse professionals over de release van Nederlandse films in een veranderend distributie landschap. Een aantal Nederlandse filmmakers vertellen over de alternatieve manieren waarop ze hun film hebben uitgebracht.
 Normale prijs: €7,50
 Prijs voor studenten: €5,00


 
19:00-22:00 uur | Masterclass Camera
De NSC organiseert een Masterclass Camera van een internationale Director of Photography. 
Normale prijs: €45,00
Prijs voor studenten: €15,00
* Minder dan 20 tickets reserveren? Dit kan via office@cinematograhy.nl ovv Masterclass Camera
* Meer dan 20 tickets reserveren? Dit kan via educatie@filmfestival.nl ovv Masterclass Camera

 
Woensdag 27 en donderdag 28 september
| NFF Interactive: Storyspace 


Het interactieve programma van het NFF wordt in 2017 uitgebreid en verdiept. Diverse presentaties, talks en paneldiscussies over het creatieve DNA van interactive storytelling binnen Nederland en de oogst van het afgelopen jaar. Naast al deze events is er nog veel meer op het NFF! Zo zijn er nog talloze films en evenementen waar je met studentenkorting heen kunt. Check het volledige programma hier.
 
 

Contact

Neem voor boekingen of vragen contact op met:

Ninelotte Dijk – Medewerker Educatie
educatie@filmfestival.nl
030 - 2303800