Docenten

 
 

NFF voor docenten: van instructievideo's tot VR

Het Nederlands Film Festival stimuleert docenten om ook zelf in de klas aan de slag te gaan met film. Het NFF organiseert daarom ook dit jaar weer in samenwerking met EYE Filmmuseum op donderdag 21 september voor docenten van het primair- en voortgezet onderwijs een middag over kritisch kijken en het integreren van film in de eigen lessen. Het programma bestaat uit een keynote ‘kritisch kijken’ en een workshop naar keuze en wordt afgesloten met een borrel in het NFF Festivalpaviljoen.

Wat: NFF voor docenten: van instructievideo’s tot VR
Wanneer: donderdag 21 september van 16.00 – 18.15 uur (met aansluitend een borrel)
Waar: Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht, cinema 2
Tickets: €7,50 per persoon (inclusief consumptie)
 
 
Tickets voor de docentenworkshop zijn verkrijgbaar via bovenstaande button. 

HET PROGRAMMA

16.15 - 17.15: OPENING & KEYNOTE EYE FILMMUSEUM
De praktijk van het kritisch kijken

Kritisch kijken, wat is dat, hoe doe je dat en hoe betrek je leerlingen daarbij? Welke tools heb je nodig in een wereld waarin film kijken en het maken en delen van beeld de normaalste zaak van de wereld is? In deze keynote neemt EYE Filmmuseum je aan de hand van zes kernbegrippen (verhaal, camera, art direction, acteren, montage en geluid) mee in de praktijk van het kritisch kijken. We bieden je deze middag inspiratie om direct met film en kritisch kijken in de klas aan de slag te gaan. Verwacht concrete voorbeelden en handige tips voor lesmateriaal dat je op school kunt gebruiken. Zo kijk je daarna met een nieuwe blik naar film in de klas! 

17.30 – 18.15: WORKSHOPS DOOR MEETUP030
De geleerde skills kunnen direct ingezet worden bij één van de workshops verzorgd door docentennetwerk MeetUp030. 

Workshop: Virtual Reality in de klas
Virtual Reality wordt een steeds groter onderdeel van onze maatschappij. Het biedt voor het onderwijs veel mogelijkheden, zoals het bekijken van verre oorden, geschiedkundige gebeurtenissen of het lichaam. Tijdens deze kennismakingsworkshop met Virtual Reality leer je hoe je makkelijk en betaalbaar aan de slag kan gaan met VR in de klas. Meteen meedoen? voor actieve deelname heb je een smartphone nodig 

Workshop: instructievideo’s maken
Leerlingen zijn steeds meer online. Leren voor een toets of ziek geweest? Op platforms als YouTube staan duizenden instructie video's. Tijdens deze workshop leer je op een eenvoudige manier zelf een video te maken voor je leerlingen. Meteen meedoen? Voor actieve deelname heb je een laptop nodig.  

VANAF 18.15: BORREL IN HET NFF FESTIVALPAVILJOEN
De middag wordt afgesloten met een borrel in het NFF Festivalpaviljoen op de Neude.