DE GELUKKIGE HUISVROUW

Utrecht, 25-5-2010

DE GELUKKIGE HUISVROUW, het speelfilmdebuut van regisseur Antoinette Beumer, heeft de status van Platina Film bereikt. Sinds de Nederlandse bioscooprelease op donderdag 15 april hebben al meer dan 400.000 bezoekers de film gezien. Gisteravond namen Antoinette Beumer, Carice van Houten en Waldemar Torenstra de prijs in ontvangst.

Antoinette Beumer: 'Voor de cast, de crew en mijzelf is dit het grootste compliment op ons werk. We zijn heel trots dat we de Platina Film met DE GELUKKIGE HUISVROUW bereikt hebben. Persoonlijk ben ik nog steeds een beetje in shock over dit succes.'

In de film DE GELUKKIGE HUISVROUW, naar het bekende boek van Heleen van Royen, schiet de stralende jonge vrouw Lea (Carice van Houten), door de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr., in een angstaanjagende psychose. Het gevecht dat volgt, tussen haar ‘mede-gekken’ in de inrichting, haar moeder, haar man Harry (Waldemar Torenstra) en het verleden, maakt DE GELUKKIGE HUISVROUW tot een ontroerend, aangrijpend maar vooral ook geestige film over de universele thema’s van het leven.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE GELUKKIGE HUISVROUW is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. DE GELUKKIGE HUISVROUW draait momenteel nog in 115 zalen in Nederland.

Zie ook:  www.degelukkigehuisvrouw.nl

Afbeelding: Anneke Ruys