MOORDWIJVEN

Utrecht, 14-02-2008

MOORDWIJVEN is deze week de grens van 400.000 bezoekers gepasseerd en heeft daarmee de status van Platina Film bereikt. De trofee wordt vanmiddag door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, uitgereikt aan regisseur Dick Maas, producent Tom de Mol en hoofdrolspeelster Sanne Wallis de Vries. De uitreiking vindt plaats om 15.00 in Hotel L'Europe, Amsterdam.
 
MOORDWIJVEN ging op 17 december in het Circustheater in Scheveningen in première. De komedie waarin de drie miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette een huurmoordenaar inhuren om één van hun overspelige echtgenoten uit de weg te ruimen, draait nu nog steeds in 86 bioscopen en staat na acht weken nog steeds in de top tien best bezochte films van dit moment.

Ook in België zijn al meer dan 22.000 bezoekers naar de film geweest.

De hoofdrollen worden vertolkt door Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries. Hans Kesting, Bart Oomen en Bart Klever spelen hun echtgenoten. Kees Boot is de ingehuurde moordenaar.

MOORDWIJVEN is geproduceerd door Tom de Mol en Dick Maas en mede-gefinancierd door RTL Nederland B.V. Independent Films verzorgt de distributie.