PLUK VAN DE PETTEFLET

Utrecht, 10-1-2005

De familiefilm PLUK VAN DE PETTEFLET heeft na de bioscooprelease ruim 400.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Platina Film. Nadat de film al eerder in slechts twee weken de Gouden status van 100.000 bezoekers behaalde, wordt PLUK VAN DE PETTEFLET nu bekroond met de Platina Film. 

PLUK VAN DE PETTEFLET is gebaseerd op het beroemde kinderboek van Annie MG Schmidt. De film vertelt het verhaal van Pluk, een jongen met een knalrood kraanwagentje op zoek naar een huis. Hij komt terecht in het leegstaande torenkamertje bovenop de Petteflet en beleeft daar allerlei avonturen. Tamara Bos bewerkte het boek tot een scenario en de film is geregisseerd door Pieter van Rijn en Ben Sombogaart.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Productiemaatschappij Bos Bros. Film & TV Productions heeft PLUK VAN DE PETTEFLET geproduceerd en Warner Bros Holland heeft de film uitgebracht. De film is momenteel in 121 bioscoopzalen te zien.