PIETJE BELL 2: DE JACHT OP DE TSARENKROON

Utrecht, 8-1-2004

De familiefilm PIETJE BELL 2: DE JACHT OP DE TSARENKROON heeft in een recordtijd van tweeënhalve week na de bioscooprelease meer dan 450.000 bezoekers getrokken. Nadat de film al eerder binnen één week de Gouden status van 100.000 bezoekers behaalde, wordt PIETJE BELL 2 nu in recordtempo bekroond met de Platina Film. Momenteel staat de film genoteerd op nummer drie in de top twintig van best bezochte films. De box office was na het afgelopen weekend 2.543.563 euro.
 
Het spannende nieuwe bioscoopavontuur van Pietje Bell en zijn bende van de Zwarte Hand, gebaseerd op de boeken van Chris van Abcoude, verhaalt van de avonturen van Pietje Bell, een Rotterdamse schoenmakerszoon met een gouden hart die met zijn dwaze streken de stad goed op stelten weet te zetten.
 
De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

PIETJE BELL 2 is, net als het eerste deel, geregisseerd door Maria Peters. PIETJE BELL 1 won tijdens het 23e Nederlands Film Festival in 2003 het Gouden Kalf voor Beste Production Design. Eerder maakte Peters onder meer de succesvolle film KRUIMELTJE (1999), die meer dan een miljoen bezoekers trok. PIETJE BELL 2 is geproduceerd door Shooting Star Filmcompany. De distributie is in handen van Buena Vista International. De film is sinds 18 december 2003 in 129 Nederlandse bioscoopzalen te zien.