DE TWEELING

Utrecht, 15-1-2003

De Nederlandse speelfilm DE TWEELING heeft 200.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Platina Film. De uitreiking vindt plaats op donderdag 16 januari 2003 tijdens de Dag van de Nederlandse Film. Ben Sombogaart (regisseur), Thekla Reuten (jonge Lotte) en Jeroen Spitzenberger (David) nemen de awards in ontvangst.

DE TWEELING ging 12 december 2002 in de Nederlandse bioscopen met 67 filmkopieën in première. In nog geen vier weken tijd genoten inmiddels 200.000 bezoekers van de speelfilm. 

DE TWEELING is de verfilming van het succesvolle boek van schrijfster Tessa de Loo over twee Duitse tweelingzusjes die eind jaren twintig van elkaar worden gescheiden. De Tweede Wereldoorlog verbreekt het contact tussen de meisjes, tot ze elkaar vlak voor hun sterven nog eenmaal ontmoeten.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film introduceerden de Gouden Film en de Platina Film op 4 september 2001 in samenwerking met Fine BV. Eerder werd de Platina Film uitgereikt aan O.A. COSTA!, NYNKE, THE DISCOVERY OF HEAVEN, MINOES, VOLLE MAAN , JA ZUSTER NEE ZUSTER EN PIETJE BELL.