THE DISCOVERY OF HEAVEN

Utrecht, 15-11-2001

THE DISCOVERY OF HEAVEN wordt bekroond met de Platina Film voor het behalen van 200.000 bezoekers. De film is sinds vier weken te zien in de Nederlandse bioscopen en passeerde deze week de grens van 200.000. Regisseur Jeroen Krabbé en producent Ate de Jong, die samen met scenarioschrijver Edwin de Vries het produktiebedrijf Mulholland Pictures vormen, nemen de prijs donderdag 15 november om 17.00 uur in ontvangst in de Franse zaal van het Filmmuseum Amsterdam. Harry Mulisch is ook bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig.

De Platina Film wordt uitgereikt tijdens het roulement op het moment dat een Nederlandse film 200.000 bezoekers heeft getrokken. THE DISCOVERY OF HEAVEN, met in de hoofdrollen Stephen Fry, Greg Wise en Neil Newbon, wordt gedistribueerd door RCV Filmdistribution en is momenteel met 66 filmkopieën te zien in de Nederlandse bioscopen. Woensdag 7 november werd THE DISCOVERY OF HEAVEN bekroond met de Gouden Film voor het behalen van 75.000 bezoekers. 

De Gouden en Platina Film zijn een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film. Dit initiatief ging van start tijdens het 21e Nederlands Film Festival, september 2001. Eerder werd de Platina Film al uitgereikt aan COSTA! en NYNKE.