SPANGAS OP SURVIVAL

16 oktober 2009

Vrijdag 16 oktober werd de voltallige cast van SPANGAS OP SURVIVAL verrast door zangeres Hind, die de titelsong (MORGEN) van de film vertolkt, op het nieuwe SpangaliS college in Amsterdam. Zij reikte de Gouden Filmtrofee uit aan de cast en regisseur van SPANGAS OP SURVIVAL.  

Na drie succesvolle seizoenen van de jeugdserie SPANGAS is de speelfilm SPANGAS OP SURVIVAL uitgebracht. Ditmaal verlaten de leerlingen van het ‘ SpangaliS’-college de schoolbanken en gaan op een actieve werkweek naar de Ardennen. Tijdens het hoogtepunt van de werkweek; “de dropping” is er zo’n hevige concurrentiestrijd tussen beiden groepen ontstaan dat de zekerheid van een goede afloop ver te zoeken is. Goed bewaarde geheimen van de leerlingen komen gedurende het kamp naar buiten. Heimwee, liefdes, ruzies en avontuur…tijdens deze survival staan leerlingen oog in oog met elkaar en wordt hen een ware levensles geleerd.  

Regisseur Diede in ’t Veld (1974) volgde de Filmacademie in New York. Hij regisseerde onder andere vele afleveringen van de SPANGAS serie, maakte diverse commercials voor grote merken en werkte mee aan Tv-series als VUURZEE en SAMEN.  

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.  

De film SPANGAS OP SURVIVAL is een productie van NL Film & TV- Johan Nijenhuis en Alain de Levita- en de NCRV. Het scenario is geschreven door Anya Koek. Walt Disney Studios Motion Pictures verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. Momenteel draait SPANGAS OP SURVIVAL in 95 bioscopen in Nederland.

www.spangasdefilm.nl.