LOVER OF LOSER

5 oktober 2009

De film LOVER OF LOSER van Dave Schram heeft de status van Gouden Film bereikt. Binnen tien dagen hebben meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Zondag 4 oktober ontvingen hoofdrolspelers Gaite Jansen en Martijn Lakemeier, regisseur Dave Schram, scenarioschrijfster Maria Peters en Carry Slee voor een uitverkochte bioscoopzaal in Pathé Spuimarkt Den Haag de Gouden Filmtrofee.

De wereldpremière van LOVER OF LOSER vond 22 september plaats in de Stadsschouwburg te Utrecht aan de vooravond van het 29e Nederlands Film Festival.

In LOVER OF LOSER, naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee en naar een scenario van Maria Peters, zit het de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader (Thomas Acda) kan ze absoluut niet opschieten. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die in de printshop werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten, maar haar beste vriendin wordt opgeslokt door een nieuwe vriend. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo (Ruud Feltkamp) aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Mees vindt het maar niets.

Dave Schram (1958) studeerde in 1981 af aan de Nederlandse Filmacademie. Hij maakte eerder onder andere de succesvolle speelfilms TIMBOEKTOE en RADELOOS. Als producent was hij onder meer betrokken bij de totstandkoming van de PIETJE BELL-films (o.a. Gouden Kalf voor Beste Production Design).

Naast hoofdrollen voor Susan Visser (moeder Eva), Thomas Acda (stiefvader Eva), Martijn Lakemeier (Mees), Ruud Feltkamp (Ricardo) en Gaite Jansen (Eva) spelen ook Claire Bender, Lucas Hamming, Afra Margeridon, Carlien van Dijken, Quinten Schram, Manuel Broekman en Carlijn van Zijtveld in LOVER OF LOSER.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film LOVER OF LOSER is een productie van Lover of Loser Film B.V. (Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst) en wordt door hen samen met Shooting Star Filmcompany, de filmproductiemaatschappij van Dave Schram, Maria Peters en Hans Pos, geproduceerd. Met elkaar maakten zij eerder RADELOOS, AFBLIJVEN en TIMBOEKTOE, de eerste drie boekverfilmingen van Carry Slee.

Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met E1 Entertainment Benelux de bioscoopdistributie in Nederland. LOVER OF LOSER draait momenteel in 100 zalen in Nederland.