TBS

11 maart 2008

TBS van regisseur Pieter Kuijpers heeft de status van Gouden Film bereikt. 100.000 filmbezoekers keken de afgelopen weken vol spanning naar de tocht van een ontsnapte TBS-er en zijn gijzelaar.

Gisteravond werd de Gouden Film door Rene Mioch uitgereikt tijdens de Rembrandt Awards in Hotel Arena. Voor regisseur Pieter Kuijpers en actrice Lisa Smit was dit een verrassing. Kuijpers: "Ik wist dat we er dichtbij zaten, maar dat ik nu de Gouden Film krijg uitgereikt is toch wel een verrassing. Ik ben echt superblij dat het publiek in grote getale naar deze film komt."

TBS gaat over Johan (Theo Maassen) die vast zit in een TBS-kliniek voor de moord op zijn vader en zusje. Zijn moeder is de enige die zijn onschuld kan bewijzen, maar zij is al jaren niet te bereiken. Als hij binnen de TBS-kliniek wordt overgeplaatst naar de Long Stay afdeling is voor hem de maat vol. Hij besluit te ontsnappen om op zoek te kunnen gaan naar zijn moeder. De politie is de ontsnapte TBS-er echter al snel op het spoor en in een wanhopige poging aan hen te ontsnappen, gijzelt hij een meisje van 13 (Lisa Smit). Samen met haar begint hij de zoektocht naar zijn moeder.

TBS is geproduceerd door Pupkin Film en BNN co-produceerde de film. Paul Jan Nelissen en Pieter Kuijpers schreven het scenario. Independent  Films brengt de film uit in Nederland. TBS draait nog in 38 bioscopen.