SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK

25 oktober 2008

De familiefilm SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK heeft binnen twee weken een mijlpaal van 100.000 bezoekers gehaald en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. De overhandiging vond vrijdagmiddag plaats in de Amsterdamse Pathé Arena. Regisseur Martijn van Nellestijn, producent Erik Jan Slot en hoofdrolspeelster Pamela Teves werden verrast door Diego, de muzikale Zwarte Piet uit de film.

Distributeur RCV Entertainment is erg blij met het succes van de familiefilm. Ook producent SRSP Films is verheugd. 'Een deel van de winst gaan we als Sinterklaascadeautje aan een goed doel geven. Hoe meer mensen de film zien, hoe groter het cadeautje zal worden,' zegt Erik Jan Slot.

In de film grijpt de valse Dr. Brein haar kans om een gemeen plan uit te voeren als Sinterklaas in het ziekenhuis terechtkomt. Samen met haar handlangers probeert ze het geld voor de sinterklaascadeautjes in te pikken. Ze wil er zelfs met het Grote Boek van Sinterklaas vandoor gaan! Doordat de schoentjes van de kinderen niet meer gevuld worden, beseft iedereen dat er iets vreselijk
mis is. De Pieten stellen een onderzoek in en met behulp van de kinderen proberen ze de problemen op te lossen. Het avontuur brengt ze zelfs tot op Curaçao! Lukt het de Pieten dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen en het Grote Boek van Sinterklaas voor 5 december veilig te stellen?

De cast bestaat onder andere uit Pamela Teves, Hetty Heyting, Frederik de Groot, Martine van Os, Tony Neef, Joep Sertons, Frans Mulder, Ben Cramer, Inge Ipenburg, Bill van Dijk, Richard Groenendijk, Gerard Joling, Lone van Roosendaal, Jon Karthaus, Rita Verdonk en Wieteke van Dort.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

RCV Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK draait momenteel in 101 zalen in Nederland.