RADELOOS

17 oktober 2008

De jeugdfilm RADELOOS heeft in nauwelijks twee weken al de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Dave Schram (regie), Maria Peters (scenario) en hoofdrolspeler Marius Gottlieb ontvingen vanmiddag de Gouden Filmtrofee uit handen van Carry Slee, de schrijfster van het boek waarop de film gebaseerd is. De uitreiking vond plaats tijdens de opnames van de Tv-serie Spangas in het Spangales College te Amsterdam.

RADELOOS, geregisseerd door Dave Schram, ging op 2 oktober in première.
Maria Peters schreef het  scenario voor de film, dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Carry Slee.

In RADELOOS heeft Yara al een poosje een oogje op Paco, die bij haar op school zit. Maar Paco heeft wat met Floor en ziet haar niet staan. Komt het misschien omdat ze te dik is? Yara's moeder wil dat haar dochter fotomodel wordt maar eigenlijk wil Yara naar de kunstacademie. Al gauw vindt ze zichzelf te dik. Ze besluit af te vallen door minder te gaan eten. Zo slaat ze twee vliegen in één klap: nu kan ze fotomodel worden en vindt Paco haar misschien mooi genoeg. Maar naarmate Yara minder eet, voelt ze zich steeds slechter. Haar vriendin Sterre maakt zich ernstig zorgen. En Paco? Hij heeft heel andere problemen aan zijn hoofd. Want vindt Floor hem eigenlijk wel leuk? Hij krijgt niet goed hoogte van haar. Als zijn vader overlijdt stapelen de schuldgevoelens zich op. Had hij het kunnen voorkomen? Gelukkig maken Paco en Yara deel uit van een hechte vriendengroep waar ze steeds op terug kunnen vallen.  

De hoofdrollen worden vertolkt door Marius Gottlieb en Marloes van der Wel, die vanwege een korte vakantie niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn. De jeugdige cast bestaat verder uit Robin Martens, Roos Smit, Ilias Ojja en Niels Oosthoek. De volwassen rollen worden gespeeld door Renée Soutendijk, Monic Hendrickx, Victor Löw, Hugo Haenen, Kees Boot, Kees Hulst, Aart Staartjes, Kurt Rogiers en John Buisman. De muziek en titelsong zijn van DJ Don Diablo.

RADELOOS is een productie van Radeloos Film B.V. (Sjef Scholte en Daniëlle
Raaphorst) en werd door hen samen met Shooting Star Filmcompany, de filmproductiemaatschappij van Dave Schram, Maria Peters en Hans Pos, geproduceerd. Met elkaar maakten zij eerder Afblijven en Timboektoe, de eerste twee boekverfilmingen van Carry Slee. De KRO is net als bij Afblijven en Timboektoe co-producent van de film. De film is tot stand gekomen met subsidie uit de suppletieregeling van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO Fonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie in Nederland. RADELOOS draait momenteel in 98 zalen in Nederland.  Zie ook: www.radeloosdefilm.nl.