DUNYA EN DESIE

5 mei 2008

De roadmovie DUNYA EN DESIE heeft dit weekend de 100.000ste bezoeker verwelkomt. Hoofdrolspeelsters Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni en regisseuse Dana Nechushtan krijgen de Gouden Film-trofee vanavond in Amsterdam overhandigd.
 
De speelfilm DUNYA EN DESIE is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige televisieserie over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam Noord. Dunya hoort
op haar 18e verjaardag van haar ouders dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een achterneef, maar daar heeft ze weinig trek in. Toch gaat ze met de familie naar Marokko om hem te ontmoeten. Desie blijkt ondertussen zwanger te zijn geraakt van haar rijschoolleraar. Als hij haar laat zitten, besluit ze op zoek te gaan naar haar eigen biologische vader, die als Nederlander in Marokko woont. Onaangekondigd verschijnt ze in Marokko bij Dunya's familie, die niet zit te wachten op bezoek van deze blonde Amsterdamse. Dunya onstnapt aan haar trouwplannen-smedende familie en samen maken ze een avontuurlijke reis, dwars door Marokko.

DUNYA EN DESIE is geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de NPS. Independent Films brengt de film in Nederland en België uit.

DUNYA EN DESIE ging op 14 april in de Amsterdam Convention Factory feestelijk in première. De film draait momenteel in 80 zalen.