ALIBI

28 februari 2008

ALIBI, de romantische komedie van Johan Nijenhuis, heeft binnen twee weken ruim 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. De film wordt daarom bekroond met de Gouden Film.
 
Johan Nijenhuis, die op dit moment op wintersport is, reageerde per telefoon: 'Ik vind het geweldig dat de film door zo'n breed publiek bezocht wordt; tieners, studenten en hele gezinnen met kinderen. Dat is ook het mooie van een komische film, daar zit voor iedereen wat in!'

In ALIBI gaat Youssef werken voor Rick's bedrijf ALIBI bv. dat smoezen verzint voor iemand die bijvoorbeeld vreemd wil gaan of geen zin heeft in een weekendje met zijn schoonmoeder. Voor Youssef is liegen zijn tweede natuur, maar serveerster Andrea, op wie hij verliefd wordt, vindt dat bij ware liefde geen plaats is voor bedrog.

Achmed Akkabi speelt de rol van Youssef, Frederik Brom is Rick en Georgina Verbaan de serveerster Andrea. Overige rollen worden onder andere vertolkt door Egbert-Jan Weeber, Isa Hoes en Cees Geel. Het scenario is geschreven door Wijo Koek (de Zoop-films, Vet Hard, Costa!).

ALIBI is geproduceerd door NL Film in co-productie met de NCRV. Independent  Films brengt de film uit in Nederland. Alibi draait nog in 70 bioscopen.