TIMBOEKTOE

22 oktober 2007

TIMBOEKTOE heeft zondag de 100.000ste bezoeker verwelkomd en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. TIMBOEKTOE, de tweede boekverfilming van Carry Slee, is sinds 4 oktober in maar liefst 102 bioscopen te zien.

De film is gebaseerd op de vier TIMBOEKTOE-boeken SEE YOU IN TIMBOEKTOE, 100% TIMBOEKTOE, TIMBOEKTOE RULES! en het nieuwste boek TIMBOEKTOE ROCKS!. Het scenario is geschreven door Maria Peters (PIETJE BELL-films, KRUIMELTJE, AFBLIJVEN). Dave Schram regisseerde de spannende jeugdfilm over de 14-jarige Isa die met haar familie naar Frankrijk verhuisd om een camping op te zetten. 

De jonge cast bestaat uit Bo Maerten die Isa speelt, Willem Voogd is de Frans-Nederlandse Jules. De rol van Kars, de broer van Isa, wordt gespeeld door Mees Peijnenburg. Daarnaast zijn ook Jeronimo van Ballegoijen, Reinout Scholten van Aschat, Geza Weisz, Anna Raadsveld en Daniël Cornelissen te zien. 'Volwassen' rollen worden vertolkt onder andere Marcel Hensema, Ruben Lürsen, Mouna Goeman Borgesius, Els Ingeborg Smits, Khaldoun Elmecky en Esmée de la Bretonière.