NFF x LHC: première In Blue

 


Nog maar heel even tot het NFF 2017! Kun je niet wachten? Donderdag 14 september draait dramafilm IN BLUE voor het eerst in het Louis Hartlooper Complex.


Het Nederlands Film Festival is er niet alleen eind september, maar zorgt ook voor jouw maandelijkse dosis Nederlandse filmcultuur. Elke maand zie je in het Louis Hartlooper Complex tijdens NFF x LHC een Nederlandse film, voordat hij in de bioscoop uitgebracht wordt. De avonden zijn extra speciaal, omdat na afloop van de film een Q&A plaatsvindt met de filmmakers en bij het kaartje een toepasselijk drankje inbegrepen is. IN BLUE

Wanneer de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven komen. De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt Lins taxi de vijftienjarige weesjongen Nicu aan, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een band tussen de twee, die op momenten op een dunne, soms voor hen verwarrende lijn balanceert van dan weer vriendschap, moeder-zoon-relatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft.

Datum: Donderdag 14 september
Locatie: Louis Hartlooper Complex  
19:15 uur: Inleiding door NFF-programmeur Claire van Daal
19:30 uur: Vertoning IN BLUE (102 min.)
21:10 uur: Q&A met regisseur Jaap van Heusden 
Tickets | Meld je aan via Facebook