September 2017

Openingsfilm NFF in twintig bioscopen tegelijkertijd in première
De openingsfilm TULIPANI van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem, is tijdens de officiële première op woensdag 20 september in de Stadsschouwburg Utrecht ook in 20 andere bioscopen te zien.
Films met ondertiteling
Tijdens het NFF worden iedere dag films vertoond met Nederlandse of Engelse ondertiteling. Op die manier zijn de films voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een minder gehoor. Daarnaast is er voor veel films ook audioscriptie beschikbaar.
De 7 Gouden Vragen Aan... Sophie Dros
In de rubriek 'De 7 Gouden Vragen Aan' voelt het NFF tweewekelijks een talent op het gebied van film, televisie en interactive aan de tand. Deze week: documentairemaakster Sophie Dros
Steun het CineCrowd-project: MI VIDA
CineCrowd is een crowdfundingsorganisatie waar filmmakers hun ideeën kunnen presenteren aan het publiek. Het NFF zet een aantal filmprojecten in de schijnwerpers. We spraken met Norbert ter Hall, regisseur van de film MI VIDA.
Topstylist Pascalle Koldenhof verzorgt de looks van de sterren op de rode loper
Pascalle Koldenhof, topstylist van grote Nederlandse filmsterren als Carice van Houten, Halina Reijn en Jeroen Spitzenberger, verzorgt dit jaar weer de looks voor het Nederlands Film Festival (NFF).
Nominaties NFF Studentencompetitie bekend
De nominaties voor de NFF Studentencompetitie van de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) zijn bekend.
In memoriam Lex Wertwijn
Op 3 september 2017 overleed op 61 jarige leeftijd cameraman en scenarist Lex Wertwijn.
Première GESCHENK UIT DE BODEM toegankelijk voor publiek
De spraakmakende documentaire over de gevolgen van gaswinning beleeft zijn première op 24 september.
NFF eert Gerard Soeteman met Gouden Kalf voor de Filmcultuur
Het Nederlands Film Festival (NFF) reikt dit jaar het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uit aan scenarioschrijver Gerard Soeteman.
Meld je nu aan voor 48 Hour Film Project
Het Nederlands Film Festival en het 48 Hour Film Project dagen je uit om een korte film te maken in 48 uur tijd, in het weekend van 22-24 september.
LAYLA M is Nederlandse Oscarinzending
De film van Mijke de Jong maakt kans op vier Gouden Kalveren
NFF x LHC: première In Blue
Het Nederlands Film Festival is er niet alleen eind september, maar zorgt ook voor jouw maandelijkse dosis Nederlandse filmcultuur.
Stembus Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek geopend
De films SOOF 2, ONZE JONGENS en MEES KEES LANGS DE LIJN zijn de drie best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van het afgelopen jaar en maken daarmee kans op het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek.
Steun het CineCrowd-project: IK BEN
CineCrowd is een crowdfundingsorganisatie waar filmmakers hun ideeën kunnen presenteren aan het publiek. Het NFF zet een aantal filmprojecten in de schijnwerpers. We spraken met Mirella Muroni, regisseur van de film IK BEN.
Nominaties Gouden Kalveren 2017 bekendgemaakt
Vanavond heeft het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt in het bijzijn van filmmakers en acteurs in het Ketelhuis in Amsterdam.