Zes nieuwe ONE NIGHT STAND films

 


Na twaalf succesvolle edities gaat nu de dertiende serie One Night Stand-films in productie. Zes duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers presenteren onder de titel ONE NIGHT STAND een nieuwe film van vijftig minuten. De volgende projecten zijn geselecteerd:

DÒST
Scenario Britt Snel
Regie Joren Molter
Producent Family Affair Films

FREE FIGHT
Scenario Sven Bresser & Saar Ponsioen
Regie Sven Bresser
Producent IJswater Films

IN LIMBO
Scenario Wander Theunis & Jim Süter
Regie Jim Süter
Producent Keplerfilm

NIET ZONDER JOU
Scenario Cecilie Levy
Regie Mari Sanders
Producent BIND

TOM ADELAAR
Scenario Ashar Medina
Regie Gonzalo Fernandes
Producent Topkapi Films

ZOMERBROEDERS
Scenario Mustafa Duygulu
Regie Mustafa Duygulu
Producent New Amsterdam Film Company

Deze films beleven hun première tijdens het Nederlands Film Festival 2018 en worden eind 2018 op NPO 3 uitgezonden onder de vlag van Nieuwe Film.

One Night Stand is in het kader van talentontwikkeling een belangrijk, jaarlijks filmproject voor talentvolle film- en tv-makers in Nederland. In totaal werden 49 voorstellen ingediend waarvan twaalf projecten werden ontwikkeld tot scenario. De selectie bestaat uit zes hedendaagse, originele en visuele filmplannen rond het thema “Wraak”. 

One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO, het NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO. De zes films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO. Ook dit jaar gaat One Night Stand door met duurzaam produceren.