Televisieschema One Night Stands 2017

 


De nieuwe films van One Night Stand-lichting XII, die op NFF 2017 hun première beleefden, zijn in november en december op NPO 3 te zien. Hoofdrolspelers George Tobal en Majd Mardo van de One Night Stand JUNGLE ontvingen het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama. Daarnaast ontving de film van regisseur Hetty de Kruijf een nominatie voor Beste Televisiedrama. JUNGLE is onderdeel van het One Night Stand-project dat staat voor vernieuwende, komische of indringende nieuwe films van 50 minuten, gemaakt door nieuw Nederlands talent en wordt uitgezonden op vrijdag 10 november. De reeks is tot stand gekomen in samenwerking met de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO. 


Over JUNGLE
Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen, strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp ‘Jungle' in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de twee lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het Beloofde Land’.

Regisseur Hetty de Kruijf over JUNGLE: “Op mijn tweede dag in het kamp ontmoette ik Benyamin die de inspiratie is geworden voor Jungle. Benyamin vertelde mij dat hij een droom had die hij hoe dan ook zou waarmaken: acteur worden in Engeland. De realist in mij vond dat moeilijk om te zien en schatte de kans zeer klein dat het hem ooit zou lukken. De dromer in mij wilde er net zoveel in geloven als hijzelf omdat ik hem dat met heel mijn hart toewens. Dit pijnlijke moment is waar Jungle ontstond: een verhaal over de schuring tussen dromen en realiteit."

Uitzendschema 2017
3 nov: LIMBURGIA - Regie: Noël Loozen, Scenario: Joeri Kloppert, Noël Loozen
10 nov: JUNGLE - Regie: Hetty de Kruijf, Scenario: Ashar Medina
17 nov: MALIK - Regie: Shady El-Hamus, Scenario: Oscar van Woensel
24 nov: DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL - Regie: Thessa Meijer, Scenario: Thessa Meijer, Don Duyns
15 dec: AVONDLAND - Regie: Nico van den Brink, Scenario: Nico van den Brink & Victor van der Valk
22 dec: CHIMÈRE - Regie: Kaweh Modiri, Scenario: Kaweh Modiri  
 
One Night Stand is een samenwerking tussen NTR, BNNVARA, VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO. De films worden geproduceerd in coproductie met de omroepen.