Shortalkz video-interview met Paula van der Oest

 

Iedere vrijdagochtend presenteren het Nederlands Film Festival en Shortcutz Amsterdam een nieuwe editie van Shortalkz. Deze week praten we met regisseur Paula van der Oest (o.a. ZUS EN ZO, LUCIA B., TONIO). Ze vertelt hoe ze in de filmwereld begonnen is en neemt ons mee in haar werkproces. 

   
    Paula van der Oest

Paula van der Oest (1965) volgde de Nederlandse Filmacademie. Ze is werkzaam als scenarist en regisseur. Haar debuutfilm COMA (1994) werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama,  BLACK BUTTERFLIES (2011) won het Gouden Kalf voor Beste Speelfilm en voor THE DOMINO EFFECT (2012) ontving ze een Gouden Kalf voor Beste Regie. De door haar geregisseerde film TONIO (2016) ontving een Gouden Kalf in de categorie Beste Montage. Haar film ZUS EN ZO werd genomineerd voor een Oscar in 2003. 


“Ik ontwikkel veel films tegelijkertijd. Ik ben altijd aan het schrijven. Met of zonder geld.”

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier.
  


In Shortalkz verschenen eerder interviews met  Dana Nechustan en Franky RibbensBero BeyerThekla ReutenMardou JacobsAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.