Shortalkz video-interview met de makers van HOLLANDS HOOP

 


 Iedere vrijdagochtend presenteren het Nederlands Film Festival en Shortcutz Amsterdam een nieuwe editie van Shortalkz. Deze week praten we met de makers van de serie HOLLANDS HOOP. Het tweede seizoen van de serie ging op afgelopen NFF in premiere en seizoen drie werd deze week aangekondigd. Perfecte timing om meer te weten te komen van regisseur Dan Nechustan en scenarioschrijver Franky Ribbens.

   
    DANA NECHUSTAN EN FRANKY RIBBENS

Dana Nechustan (1970) werd in 1990 toegelaten tot de Nederlandse Film en Televisie Academie, waar ze in 1994 van afstudeerde. Haar eindexamenfilm DJINN, een politiek sprookje, won op het Nederlands Film Festival de Tuschinski Film Award voor beste eindexamenfilm. Ze is werkzaam als regisseur van televisiedrama, korte films en speelfilms. De mede door haar geregisseerde serie Overspel won een Gouden Kalf voor Beste TV Drama.

Franky Ribbens (1970) is een Nederlandse scenarioschrijver en acteur. Hij speelde in verschillende films en  televisieseries als TOTAL LOSS, GRIJPSTRA en BAANTJES en schreef scenario's voor onder meer de film NACHTRIT, die in 2006 twee Gouden Kalveren won op het Nederlands Film Festival. Voor zijn scenario voor HOLLANDS HOOP mocht hij onlangs de Kees Holierhoek Scenarioprijs in ontvangst nemen.


   “Het moet spannend blijven.” 

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier.
  


In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Bero BeyerThekla ReutenMardou JacobsAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.