Nieuws Mei 2016

IKEA VR experience
Deze week vindt in Malmö de Nordic Game Conference plaats. Op de eerste dag zat er een interessante sessie van Martin Enthed, Development & Operations IT Manager van IKEA, bij. Bij IKEA worden technieken en software gebruikt die gamebedrijven ook gebruiken voor het samenstellen van onder andere de IKEA gids.
Opnames DUNKIRK deels in Nederland
De film DUNKIRK van Christopher Nolan met director of photography Hoyte van Hoytema (NFF Master in 2015) zal deels in Nederland opgenomen worden.
NFF Tipt - Week 22
Heb je deze week een keer zin in iets anders? Ga dan op 3 juni naar Playful Arts Sessions 2016 in Den Bosch! Playful Arts Sessions 2016 is een evenement van Playful Arts Festival, een initiatief van Wave of Tomorrow and zo-ii. Het festival brengt visual art, performance art en playful design samen om de sociale interactie te bevorderen.
Meester Kikker in officiële selectie Giffoni Film Festival 2016
De nieuwste familiefilm Meester Kikker van producent Burny Bos (BosBros) en regisseuse Anna van der Heide is geselecteerd voor het Giffoni Film Festival 2016. De film - gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon - met o.a. Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan dingt mee naar een Gryphon Award in de categorie 6+.
Interview STRIKE A POSE | Ester Gould
De afgelopen vijf maanden zijn behoorlijk intens geweest voor de Nederlandse filmmaker Ester Gould en haar twee succesvolle documentaires.
Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar in Amerikaanse actiefilm THE HITMAN'S BODYGUARD
Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar hebben een rol bemachtigd in de Amerikaanse actiefilm THE HITMAN’S BODYGUARD. De hoofdrollen in de film zijn voor Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Yung (DAREDEVIL, THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO) en Salma Hayek (GROWN UPS, FRIDA).
NFF Tipt - Week 21
Heb je na deze regenachtige dag zin in een bioscoopavond? Je kan deze week nog genieten van o.a. ROKJESDAG, KOLLEKTIVET en DE HELLEVEEG. Daarnaast vinden er deze week een aantal interessante filmfestivals plaats.
Succes Nederlanders in Cannes
De Nederlandse Oscar-winnaar Michael Dudok de Wit is met zijn eerste speelfilm, THE RED TURTLE, in de prijzen gevallen op Cannes. De animatiefilm, die hij maakte met de Japanse animatieproducent Ghibli, ontving de Speciale Juryprijs van het programma-onderdeel Un Certain Regard.
Netflix voegt RIPHAGEN toe aan Dutch Features-pakket
De Nederlandse WOII-misdaad thriller RIPHAGEN met Jeroen van Koningsbrugge is toegevoegd aan de Netflix-deal die sales agent Dutch Features Global Entertainment vorige week bekend heeft gemaakt.
Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Loes Haverkort in VOOR ELKAAR GEMAAKT
Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Loes Haverkort spelen de hoofdrollen in VOOR ELKAAR GEMAAKT, een nieuwe romantische komedie over verliefd worden wanneer je het zeker niet ‘verwacht’.
BON BINI HOLLAND en PUBLIEKE WERKEN naar Netflix
Vier films van de Nederlandse sales agent Dutch Features Global Entertainment, waaronder BON BINI HOLLAND en PUBLIEKE WERKEN, zullen binnenkort wereldwijd te zien zijn zijn op Netflix.
CineMart & Holland Film Meeting lanceren BoostNL
Tijdens Cannes 2016 is BoostNL gelanceerd, een nieuw initiatief van de Nederlandse coproductiemarkten CineMart en Holland Film Meeting (HFM).
Shortalkz video-interview Robert de Hoog
Special Guest in de aflevering van deze week is acteur Robert de Hoog
2015 succesvol jaar voor de Nederlandse filmwereld
De Film Facts & Figures of the Netherlands 2015 van het Nederlands Filmfonds zijn gepubliceerd. 2015 was een succesvol jaar voor de Nederlandse film, filmmakers en filmindustrie.
Filmfestival Cannes gestart
De 69e editie van het Filmfestival Cannes gaat vandaag officieel van start. Het festival zal vanavond geopend worden met de film CAFÉ SOCIETY van Woody Allen. Op het programma staan dit jaar ook een aantal producties van Nederlandse regisseurs.
Louis van Gasteren overleden
Louis van Gasteren is op 10 mei overleden. Als regisseur en producent (Spectrum Film) laat hij een uniek en indrukwekkend oeuvre achter van ruim 70 documentaires, die 60 jaar cultuurgeschiedenis omvatten.
Jubilaris Nouchka van Brakel 50 jaar in het vak
Nouchka van Brakel viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum als filmmaker. In EYE vindt op 18 mei vanaf 13.00u het seminar Nouchka van Brakel - A Female Point of View plaats.
NFF Tipt - Week 18
Deze week staan de nationale dodenherdenking en Bevrijdingsdag centraal.
Interactieve game Fragments of Him
Studio's Sassybot en Matazone ontwikkelen met steun van het Mediafonds de interactieve game Fragments of Him.