NFF x LHC: kidsspecial met HOTEL DE GROTE L

 

Het Nederlands Film Festival is er niet alleen eind september, maar zorgt ook voor jouw maandelijkse dosis Nederlandse filmcultuur. Elke maand zie je in het Louis Hartlooper Complex tijdens NFF x LHC bijzondere premières van Nederlandse producties. De avonden zijn extra speciaal, omdat na afloop van de film een Q&A plaatsvindt met de filmmakers en bij het kaartje een toepasselijk drankje inbegrepen is. 

Op Tweede Paasdag is er een speciale editie in de NFF x LHC reeks; een film voor de jongste filmliefhebbers. Maar ook zeker een film voor hun volwassen vrienden en familie! We vertonen HOTEL DE GROTE L, een film naar het jeugdboek van Sjoerd Kuyper, over de 12-jarige Kos en zijn zussen die hun familiehotel aan zee plotseling moeten runnen, als hun vader in het ziekenhuis belandt. Na afloop is er de kans om een aantal speciale gasten uit de film te ontmoeten! NFF x LHC: kidsspecial HOTEL DE GROTE L
Maandag 17 april, Louis Hartlooper Complex
12.00 uur: Inleiding door NFF-programmeur Claire van Daal
12.05 uur: Vertoning HOTEL DE GROTE L
13.30 uur: Q&A met hoofdrolspelers Julian Ras, Bente Fokkens en regisseur Ineke Houtman + fotomoment
13.45 uur:  Einde
Kaarten te koop via siteBlijf op de hoogte via het Facebook evenement!  

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de missverkiezing? Hotel de Grote L is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper. Het werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.