Nederlandse game HORIZON ZERO DAWN internationale hit

 


Playstation-game HORIZON ZERO DAWN van de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games wordt wereldwijd enorm goed ontvangen. Het spel komt vandaag pas uit, maar het embargo voor gamemedia om hun reviews te mogen publiceren is inmiddels verlopen. Alle grote internationale websites voor gamers beoordelen het spel met negens en tienen. HORIZON ZERO DAWN was eerder dit jaar in het nieuws toen de Nederlandse Kitty Calis, producer bij Guerilla Games, opgenomen werd als belofte op de Forbes' 30 Under 30-lijst.

In HORIZON ZERO DAWN speelt de speler als de jager Aloy in een post-apocalyptische wereld rond het jaar 3000. De aarde is dan al voor lange tijd verlaten door mensen en wordt geheerst door gemechaniseerde wezens. Aloy heeft onderdelen van de overige wezens nodig om te overleven, en gebruikt voornamelijk haar pijl en boog om deze te verkrijgen. Het actierollenspel is ontwikkeld door Guerrilla Games, wordt uitgegeven door Sony Interactive Entertainment en is per 1 maart beschikbaar voor de PlayStation 4.

Guerrilla Games is een gevestigde naam in de internationale game-industrie, en met 250 werknemers op het kantoor in Amsterdam de grootste Nederlandse speler. Het bedrijf bestaat sinds 1999, toen nog onder een andere naam. In 2003 wordt Guerrilla Games gesticht, en wordt er vooral gewerkt aan een shooter voor de Playstation 2: KILLZONE. Na dat succes besluit Sony, het bedrijf achter de Playstation, Guerrilla te kopen. Er volgen vijf KILLZONE-games tussen 2006 en 2013.