Filmthuis vanaf vandaag verder als Picl14 Nederlandse filmtheaters bieden sinds afgelopen jaar met succes de mogelijkheid om premièrefilms en -documentaires ook, tegen betaling, direct thuis te bekijken op smart TV, tablet, laptop of computer. Vanaf vandaag is de naam van de online filmzaal gewijzigd van Filmthuis in Picl; méér films en nóg toegankelijker.

Filmthuis, de service waarmee filmtheaters zelf ook on demand films kunnen aanbieden, heeft een geslaagd eerste jaar achter de rug. Sinds maart 2016 zijn door veertien aangesloten filmtheaters tot op heden bijna vijftig films van vijftien onafhankelijke distributeurs aangeboden via Filmthuis. Op IFFR 2017 presenteerden initiatiefnemers Anke van Diejen en Noortje van de Sande de resultaten van het eerste jaar. Ook blikten zij vooruit op het nieuwe jaar, waarin het doel gesteld is om een nog grotere groep filmliefhebbers kennis te laten maken met de nieuwe service van de filmtheaters. Creatief bureau GRRR is in de arm genomen om onder andere een nieuwe huisstijl en website te ontwikkelen, die vandaag gelanceerd wordt. Filmthuis gaat vanaf nu dan ook verder onder de naam Picl. Naast een nieuwe naam wordt het kijken van arthousefilms thuis nog makkelijker gemaakt. Ga direct naar Picl of via de Picl-button op de website van een van de 14 aangesloten filmtheaters. Log in, betaal en geniet van een premièrefilm. De prijs is € 8,50, vergelijkbaar met een regulier bioscoopkaartje. 

Anke en Noortje: “Wij zien het filmtheater als DE plek van de kwaliteitsfilm. Het vlaggenschip van de betere film. Met Picl kunnen deze theaters hun filmliefhebbers nog beter bedienen en zo een groter bereik voor hun films creëren.”

Het aanbod
Onder andere de volgende films zijn via Picl te zien: de Oscargenomineerde documentaire LIFE, ANIMATED, een selectie uit het Movies that Matter-programma waaronder I, DANIEL BLAKE en FUOCOAMMARE, Nicole van Kilsdonks nieuwe familiefilm TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD en IFFR-publieksfavoriet NOCES. 

Internationale interesse
Ook internationaal is er veel interesse voor de on demand-service voor Filmtheaters. Zo is Picl geselecteerd voor het Startups-programma van de European Film Market (EFM) tijdens de aankomende Berlinale. Daarnaast vormt Picl een samenwerkingsnetwerk met vergelijkbare partijen die innovatieve online distributiemodellen aanbieden: Kino on Demand uit Duitsland en La Toile uit Frankrijk. 

Neem eens een kijkje op de nieuwe website: PICL.NL.