Nieuws Juni 2016

Kristallen film voor STRIKE A POSE
STRIKE A POSE, een documentaire van Ester Gould en Reijer Zwaan, heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film, over Madonna’s meest beroemde en spraakmakende dansers, in de bioscoop. De Kristallen Film werd dinsdagavond namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds op feestelijke wijze ui...
DE HELD opent 36e editie NFF
De wereldpremière van DE HELD geeft op woensdag 21 september 2016 het startsein voor de 36e editie van het Nederlands Film Festival.
NFF Tipt - Week 26
De weersverwachtingen voor aankomende week voorspellen niet veel goeds. Blijf daarom vanavond binnen en kijk naar LIEVER VERLIEFD op NPO 3, ga deze week naar de tentoonstelling van Robby Müller in het EYE museum of bezoek een van de 9 films die draaien tijdens het Gay & Lesbian Summer Film Festival.
Interview Eelko Ferwerda | Ontwikkelingen VR-film
In het voorjaar werd de eerste VR-bioscoop geopend, en sinds deze maand liggen de VR-brillen in de schappen van de Albert Heijn. 2016 is hét jaar van Virtual Reality, dat langzaam maar zeker doorbreekt naar de massa.
Shariff Nasr leidt regie ROTTERDAM, I LOVE YOU
Shariff Nasr is geselecteerd om de regisseur te worden van een speciaal verhaal, dat de andere tien verhalen met elkaar verbindt en daarmee de ruggengraat van de film vormt
Nieuwe Nederlandse romcom HUISVROUWEN BESTAAN NIET
Rick Engelkes en distributeur Independent Films slaan de handen ineen voor de romantische komedie HUISVROUWEN BESTAAN NIET.
Tweede seizoen voor FLIKKEN ROTTERDAM
FLIKKEN ROTTERDAM krijgt een tweede seizoen. In het najaar van 2017 zal een tweede reeks van de AVROTROS-serie op NPO 1 verschijnen. De hoofdrollen zijn opnieuw weggelegd voor Huub Stapel, Cees Geel, Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen en Maartje van de Wetering.
NFF Tipt - Week 25
Ga deze week uit je bol tijdens een feestje in Jamaicaanse sferen bij Pllek in Amsterdam of volg een cursus Vloggen en Bloggen op Bombarie festival. Tijdens het midzomergracht festival worden verschillende filmavonden georganiseerd die in het teken staan van seksuele diversiteit
Paul Cox overleden
De Nederlands-Australische scenarist, regisseur en producent Paul Cox, geboren in 1940 te Venlo, is op 18 juni op 76-jarige leeftijd overleden.
Shortalkz video-interview Ate de Jong
Een nieuwe aflevering Shortalkz, met special guest regisseur Ate de Jong.
Deadline NFF Studenten Competitie | NFF Talent 2016 op maandag 26 september
Studenten van Nederlandse film- en kunstacademies die dit jaar afstuderen, kunnen hier hun eindexamenfilm inschrijven.
Echt Utrecht | Interview Gülsah Dogan
Het hart van Gülsah Dogan gaat zo rond september wat sneller kloppen. Als ze overal rode vlaggen ziet, rijen voor de bioscopen en filmmakers of acteurs tegenkomt in de supermarkt, dan is het Nederlands Film Festival weer in de stad!
Gouden Kalf-winnaars Georgina Verbaan en Martijn Fischer plaatsen handafdruk voor Gouden Tegel
Gouden Kalf-winnaars Georgina Verbaan en Martijn Fischer hebben vandaag hun handafdruk voor de Gouden Tegel geplaatst.
NFF Tipt - Week 24
Ga deze week naar EYE en haal er je hart op aan het persoonlijk archief van Nederlands beroemdste cinematograaf: Robby Müller.
400.000 bezoekers voor ROKJESDAG
ROKJESDAG, de film van Johan Nijenhuis over de eerste mooie lentedag van het jaar, heeft de Platina Film status bereikt.
NFF Tipt - Week 23
Komende week zal het weer in ieder geval geen excuus vormen om binnen te blijven. Nog geen plannen? NFF biedt ook deze week weer een aantal cultuurtips!
Shortalkz video-interview San Fu Maltha
Een nieuwe aflevering van de Shortalkz interviews van Shortcutz Amsterdam, met special guest San Fu Maltha.
ELLE | Interview Paul Verhoeven | 'Kunst moet zoveel mogelijk dubbelzinnig zijn'
Een gesprek met Paul Verhoeven over zijn eerste buitenlandse film in ruim 15 jaar.
Inschrijving educatieprogramma geopend
Scholen kunnen zich vanaf nu voor het educatieprogramma van NFF 2016 inschrijven.
Nieuwe hoofdrol Abbey Hoes
Gouden Kalf-winnaar Abbey Hoes heeft de hoofdrol gekregen in de film BUUT VRIJ.