Nieuws Juli 2016

BRIMSTONE naar Toronto en Venetië
BRIMSTONE, de eerste Engelstalige film van de Nederlandse regisseur en scenarist Martin Koolhoven zal zijn wereldpremière beleven op het filmfestival in Venetië. De film is geselecteerd voor de hoofdcompetitie en dingt mee naar een Gouden Leeuw. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat BRIMSTONE geselecteerd is voor een Special Screening tijdens...
Inschrijving Jubileumeditie 48 Hour Film Project geopend
Filmmakers worden opgeroepen om zich in te schrijven voor de 10e editie van The 48 Hour Filmproject. Tijdens het weekend van 23 tot 25 september 2016 gaan verschillende teams aan de slag met de uitdaging om een film te maken in 48 uur!
NFF Tipt - Week 29
Deze week staat Stedelijk Zomer Films in het teken van de Europride 2016, is er een Bonami Super Bros. Melee toernooi en blijf je in zomerse sferen bij de film RENESSE.
Shortalkz video-interview Marc Schmidt
Filmmaker en Gouden Kalf-winnaar Marc Schmidt is deze week Special Guest.
Van Eigen Bodem: filmduizendpoot Ate de Jong
In de aanloop naar 36e festivaleditie van Het Nederlands Film Festival laten we iedere vrijdag een vakman uit de wereld van Film, Televisie en Interactive & Games aan het woord. Deze week aan de beurt: Ate de Jong.
Vrijwilligers op het NFF: Bouwploeg, Carservice & Zaalwacht
Ellen, Rob en hun dochter Chantal zijn al jaren onderdeel van het vrijwilligersteam, en ze vertellen waarom jij je daar dit jaar ook voor aan zou moeten melden.
NFF Tipt - Week 28
Geniet deze week van films in de buitenlucht tijdens Rooftop Cinema op het dakterras van Cinemec Utrecht, FILMS WITH A VIEW op het stadsstrand van pllek of de Ramblas in Nijmegen.
Rutger Hauer presenteert korte film REQUIEM 2019 tijdens Shortcutz zomerspecial
Acteur Rutger Hauer is dinsdagavond 5 juli aanwezig voor een gesprek met het publiek na de openluchtvertoning van de door hem geregisseerde korte film REQUIEM 2019.
NFF Tipt - Week 27
Sil van der Woerd en Rutger Hauer zijn dinsdagavond aanwezig bij de screening van hun korte film REQUIEM 2019 tijdens de Shortcutz Amsterdam zomerspecial bij pllek. Vanaf donderdag kun je naar de film RENESSE en zaterdag is er een Super Street Fighter 2 toernooi.
Shortalkz video-interview Erik van Schaaik
Winnaar van de NFF Festivallieveling 2015 én een Gouden Kalf voor Beste Korte Film: Erik van Schaaik.