NFF-vertoningen: HET DOET ZO ZEER / IF THE SUN EXPLODES

 
     

Na de voorpremière van WATERBOYS en de NFF-première van BRIMSTONE is het tijd voor een heuse dubbelaar in de NFF x LHC-reeks. Zo divers als het festival: op donderdagavond 9 februari kun je aanschuiven voor de persoonlijke documentaire HET DOET ZO ZEER en de roadmovie IF THE SUN EXPLODES. Beide titels zijn vanaf 23 februari landelijk in de filmtheaters te zien, maar kun je twee weken daarvoor als exclusieve NFF-voorpremière bekijken. Het toegangskaartje per film is inclusief een drankje. | Meld je aan op Facebook.

18.45 uur HET DOET ZO ZEER (87 min.)
In HET DOET ZO ZEER schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen en over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af.

HET DOET ZO ZEER is de eerste documentaire in deze reeks filmavonden, en de eerste vertoning na de officiële IFFR-wereldpremière. Een persoonlijk portret dat op tal van punten herkenbaar zal zijn voor familieleden en vrienden van dementerenden. Na de vertoning is er een Q&A met Heleen van Royen. 21.30 uur IF THE SUN EXPLODES (80 min.)

Ook IF THE SUN EXPLODES is vanaf 23 februari in de bioscoop te zien. Het speelfilmdebuut van Hanna van Niekerk was een première op NFF 2016, waar de film de NFF MovieZone Award won.
De twintigers Yara en Philippe trekken de wijde wereld in, zonder plan, alleen met een rugzak en met elkaar. Langzaamaan komt onder de zomerzon en de sterrenhemel aan het licht dat ze ondanks hun verliefdheid toch ook wel veel van elkaar verschillen. Philippe heeft een duidelijk idee hoe het niet moet in leven en loopt rusteloos zijn dromen achterna. Yara is veel rustiger en op zoek naar verbinding. In deze dromerige en authentieke roadmovie worstelen de hoofdpersonen ieder met hun eigen twintigersdilemma: backpackend de wereld over op zoek naar avontuur, of als bakfietsmoeder door Amsterdam-Zuid.

Achteraf is er een Q&A met regisseur Hanna van Niekerk én acteurs Wies Fest en Egbert-Jan Weeber. Tevens is er een gratis drankje. Tickets koop je op de website van het Louis Hartlooper Complex. | Meld je aan op Facebook

NFF x LHC: HET DOET ZO ZEER / IF THE SUN EXPLODES
Donderdag 9 februari
Inclusief drankje (per filmticket) en Q&A achteraf
Toegangskaartje € 9,50 per film
Tickets via de website  |  Facebook-event

Programma
Vanaf 18.00 uur - Welkomstdrankje
18.45 uur - Inleiding door NFF-programmeur Claire van Daal
18.50 uur - Vertoning HET DOET ZO ZEER 
20.15 uur - Q&A met Heleen van Royen

Tussendoor - borrel met gratis drankje: cava!

21.15 uur - Inleiding door NFF-programmeur Claire van Daal
21.20 uur - Vertoning IF THE SUN EXPLODES 
22.40 uur - Q&A met Hanna van Niekerk, Egbert Jan Weeber en Wies Fest